Saxenburgh Groep kiest QlikView voor snel inzicht in informatie rond DBC’s

Array

QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery – user-driven Business Intelligence, maakt bekend dat de zorgorganisatie de Saxenburgh Groep gekozen heeft voor het QlikView Business Discovery platform. QlikTech partner ilionx is momenteel bezig met de implementatie. Op korte termijn krijgen de zorgondernemingen van de organisatie via een QlikView applicatie inzicht in de informatie rond diagnosebehandelingcombinaties (DBC). Daarnaast wordt de financiele en HR-informatie geïntegreerd in één applicatie.

De Saxenburgh Groep was op zoek naar een Business Intelligence oplossing om de zorgondernemingen met zorgondernemers en medisch managers snel en gemakkelijk inzicht te bieden in de aanwezige informatie over DBC’s en financiele resultaten. Bovendien was het een eis dat de informatie op een visueel toegankelijke manier wordt weergegeven. Via een Seeing is Believing (SIB) sessie met ilionx is de Saxenburgh Groep in aanraking gekomen met QlikView. ilionx heeft in twee dagen de basis neergezet voor de twee applicaties. De resultaten van deze SIB sessie waren boven verwachting en reden voor de Saxenburgh Groep om te kiezen voor QlikView. Momenteel worden de twee applicaties verder doorontwikkeld.

Ilona Wagner, Hoofd Informatie & Finance bij de Saxenburgh Groep: “Ziekenhuizen staan onder druk, dit maakt dat er steeds meer vraag is naar cijfers. Wij hebben alle gewenste informatie nu wel beschikbaar, maar de informatievraag loopt via de afdeling Informatie & Finance en op één vraag volgen vaak meerdere vervolgvragen. Wij willen de zorgondernemingen zelf op een gebruiksvriendelijke manier toegang bieden tot de beschikbare informatie. QlikView biedt hen de mogelijkheid zelf analyses te maken en steeds verder door de informatie te klikken om tot diepere inzichten te komen. Bovendien is de informatie door de grafische weergave gemakkelijk te begrijpen.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen