Zonnebloemtheater tournee voor 31.000 fysiek beperkten

Array

Foto Thinkstock
In theater de Meervaart in Amsterdam gaat op zaterdag 3 september de Zonnebloem Theater Tournee 2011 in première. De show met als titel ‘Circus Monetti’ is speciaal voor de Zonnebloem geschreven en trekt tot en met juni 2012 langs 84 Nederlandse podia. Met in de hoofdrollen een cast van televisie- en theatersterren als Mariska van Kolck, Harry Slinger, Heddy Lester, Pauline du Bois en Jacqueline Aronson. Daarnaast vraagt de Zonnebloem aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk in het kader van het Europees Jaar van het vrijwilligerswerk. Eric van der Burg, wethouder Zorg en Welzijn van Amsterdam en Jesse Bos, wethouder Welzijn, Zorg en Jeugd in Stadsdeel Nieuw-West geven het goede voorbeeld en steken tijdens de voorstelling de handen uit de mouwen als vrijwilliger.

Genieten
Naast de gasten en organiserende vrijwilligers, kijken ook de artiesten uit naar de reeks voorstellingen. “Het is een eer om voor de tweede keer voor de Zonnebloem te mogen spelen”, vindt bijvoorbeeld Harry Slinger. “Iedereen in de zaal voelt zich met elkaar verbonden en de gasten genieten zichtbaar van een zeldzaam middagje uit. Het geeft een goed gevoel om daar deel van uit te maken.” Mariska van Kolck: “Ik kijk er ontzettend naar uit om voor de Zonnebloem te gaan spelen. Naast dat het een leuke voorstelling is, geeft het publiek enorm veel voldoening. Dit is het mooiste wat je als artiest kunt doen.”

Familiecircus
‘Circus Monetti’ gaat over een klein, rondreizend familiecircus, dat na het overlijden van de circusdirecteur van de ene bizarre onthullende verrassing in de andere valt. Alle voorstellingen worden georganiseerd door lokale Zonnebloemvrijwilligers. De show wordt geproduceerd door Esther Bronkhorst Events.

Sociaal netwerk
De Zonnebloem telt 43.000 vrijwilligers die georganiseerd zijn in ongeveer 1.400 afdelingen. Zij bieden een sociaal netwerk aan zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen, voor wie eenzaamheid dreigt. Jaarlijks leggen de vrijwilligers 1,3 miljoen huisbezoeken af aan 72.500 zieken en gehandicapten. Daarnaast maken jaarlijks meer dan 150.000 zieken en gehandicapten gebruik van het gedifferentieerde activiteitenpakket van de Zonnebloem. Ook gaan elk jaar zo’n 8.000 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie, waarvan 3.000 met het eigen vakantieschip.

Bron:  Nationale Vereniging de Zonnebloem

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen