De belangrijkste medische termen in vogelvlucht

Array

Deze week verschijnt bij Reed Business de herziene uitgave van het boek Medische terminologie ? Anatomie en Fysiologie. Deze uitgave is geactualiseerd en bevat veel nieuwe illustraties. Kennis van medische terminologie is noodzakelijk voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Dit geldt uiteraard voor de (para)medische beroepen, maar ook voor alle ondersteunende beroepen.

Speciaal voor die ondersteunende beroepen is dit boek gemaakt. Het behandelt in vogelvlucht de belangrijkste medische termen en brengt ze met elkaar in verband door in te gaan op hoe het lichaam is opgebouwd en functioneert. Het is daardoor een compacte introductie op de anatomie en fysiologie, in plaats van een opsomming van uitsluitend termen.

Doelgroep
Medische terminologie ? Anatomie en fysiologie is een leerboek voor doktersassistenten en medisch secretaresses in opleiding. Ook is het geschikt voor hen die werkzaam zijn bij zorgverzekeraars, de overheid, de GGD of een arbodienst, waarbij zij uit hoofde van hun functie veel te maken hebben met medische termen en worstelen met de betekenis ervan. Voor hen is deze uitgave een handig naslagwerk.Deze vierde geheel herziene druk is goed zelfstandig te gebruiken, maar kent ook een vervolg in het tweede deel, Medische terminologie ? Pathologie. De auteur, G.H. Mellema, is docent aan diverse opleidingen voor onder meer medisch secretaresses. Hij is begonnen als huisarts en werkt nu bij een zorgverzekeraar.

Medische terminologie ? Anatomie en fysiologie is een uitgave van Reed Business. Het boek is verkrijgbaar via de website www.elseviergezondheidszorg.nl, via de reguliere boekhandel of via de klantenservice (+31 (0)314 35 83 58).

Auteur: G.H. Mellema / ISBN: 9789035233485 / Uitgave: 4de herziene druk 2011 / Prijs: € 24,95

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen