Vaccinatiecampagne Q-koorts afgerond

Array

Voedsel en Waren Autoriteit
Uit de gegevens van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) blijkt dat alle schapen- en geitenhouders hun dieren hebben gevaccineerd tegen Q-koorts. Daarmee hebben zij voldaan aan de vaccinatieplicht. Het gaat om de melk- en opfokbedrijven. Bedrijven met een publieksfunctie hebben langer de tijd gekregen; tot 1 januari 2012. 31% van deze bedrijven heeft al gevaccineerd.

De nVWA gebruikt de komende 2 weken om ook de administratieve verplichtingen die samengaan met de vaccinatie, te controleren en eventueel te laten corrigeren (I&R-registratie). Voor 1 augustus moesten de schapen- en geitenhouders hebben voldaan aan de vaccinatieplicht. Als bedrijven niet op tijd volledig hadden gevaccineerd, zouden de vaccinaties worden verricht door de nVWA, op rekening van de schapen- en/of geitenhouder. Nu zij de eigen verantwoordelijkheid hebben genomen, is dit niet nodig.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen