Bedrijfstakgroep Zorg, Welzijn en Sport nieuwe naam Btg GDW

Array

01-09-2011 – De Bedrijfstakgroep Gezondheidszorg, Dienstverlening en Welzijn van de MBO Raad heet vanaf 1 september 2011 Btg Zorg, Welzijn en Sport (Btg ZWS). Dat is niet het enige dat verandert. De bedrijfstakgroep past ook haar structuur en koers aan, omdat de omgeving van en de context waarin de Btg opereert voortdurend veranderen. Ook bestond behoefte aan een sterkere in- en externe positionering van de bedrijfstakgroep en herkenbaarheid en aanspreekbaarheid van deze onderwijssector.

Nieuwe koers
De Btg ZWS richt zich nog meer dan in het verleden op het zoeken van verbinding; tussen de leden van de Btg onderling maar ook tussen de bedrijfstakgroep en haar partners (branches, bedrijfsleven en kenniscentrum). De Btg is daarbij de schakel. Voor de Btg zijn sectorale en branchegerichte kennisdeling en afspraken op landelijk niveau met regionale borging van groot belang. Kortom, de bedrijfstakgroep is de collectieve en sectorale belangenbehartiger voor haar leden.

Nieuwe structuur
Om een nieuwe koers te kunnen varen heeft de Btg ook de structuur van de bedrijfstakgroep aangepast. De Btg is verdeeld in drie branches (Zorg, Welzijn en Sport). In het verleden waren dit er vijf (Assisterende Beroepen in de Gezondheidszorg, Onderwijsberoepen, Sport & Bewegen, Verpleging en Verzorging, en Welzijn). De Btg heeft voor de drie branches gekozen vanwege de herkenbaarheid voor externe stakeholders, de branches zelf en de aansluiting op de opleidingsdomeinen.

Daarnaast is in de nieuwe structuur de verbinding tussen landelijk en regionaal belangrijker geworden. Dit doet de Btg op een aantal manieren. In het bestuur zit bijvoorbeeld een aantal regiovertegenwoordigers. Zij garanderen de regionale borging. Enerzijds informeren ze hun regio over de implementatie van landelijke, sectorale standpunten en besluiten. Anderzijds halen ze input uit de regio op voor landelijke, sectorale vraagstukken waarop de Btg een standpunt in moet nemen.

Nieuwe naam
De Bedrijfstakgroep heeft haar naam veranderd in Btg Zorg, Welzijn en Sport omdat deze naam herkenbaar is voor alle stakeholders en recht doet aan de verschillende sectoren. Ook sluit de nieuwe naam aan bij de terminologie in de sector en de opleidingsdomeinen. Daarnaast komt de naam ZWS tegemoet aan het groeiende aantal studenten bij mbo-sportopleidingen.

Btg ZWS
De Btg Zorg, Welzijn en Sport is de sectorale belangenbehartiger en het platform voor kennisdeling en informatieverspreiding voor haar leden. Dit zijn de mbo-instellingen die opleidingen op het gebied van zorg, welzijn en sport verzorgen. Bedrijfstakgroepen werken aan vernieuwing en innovatie in het onderwijs, de samenwerking met het bedrijfsleven, praktijkleren, toetsing en examinering, doorlopende leerlijnen en de bevordering van de deskundigheid van het management en de docenten.

Meer informatie
Marije Hulsbosch, perswoordvoerder MBO Raad: 06 – 50 27 26 73 of [email protected]
www.mboraad.nl/zws

Bron: MBOraad

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen