Nieuwe kracht opdoen belangrijk voor mantelzorgers

Array

Goed voor jezelf zorgen is voor iedereen belangrijk maar zeker voor mantelzorgers. De Zeeuwse Steunpunten Mantelzorg kunnen mantelzorgers op diverse manieren helpen hen te ontlasten. Binnenkort worden diverse activiteiten voor mantelzorgers gehouden.

Gespreksmiddag
Dinsdagmiddag 13 september houdt het Steunpunt Mantelzorg weer een gespreksmiddag voor mantelzorgers in de gemeente Sluis. Mensen die zorgen voor een zieke partner, familielid, vriend of bekende kunnen steun vinden tijdens deze ‘praatmiddag’. Het doel is om elkaar te steunen en te helpen door van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Het thema van deze middag is ‘Liefde alleen is niet genoeg’. De middag vindt plaats in het Rode Kruisgebouw, Gratamastraat 2 te Oostburg en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelding is gewenst via tel. 0117 – 452 452 of per email via [email protected].

Respijt weekend
Van 7 t/m 9 oktober wordt het Zeeuwse respijt weekend voor mantelzorgers gehouden in het luxe conferentiehotel Kapellerput in het Brabantse Heeze, in een prachtige bos- en waterrijke omgeving. De mantelzorgers worden op en top verwend met een volledig verzorgd arrangement. Het weekend bevat verder ontspannende en educatieve onderdelen. Zo worden bijvoorbeeld aan de hand van enkele thema’s onder deskundige leiding ervaringen uitgewisseld. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om tot rust te komen en dus los van de beslommeringen van alle dag. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de mantelzorgers na het respijtweekend met nieuwe energie en frisse moed naar huis gaan. Het weekend wordt aangeboden voor € 295,00. Mantelzorgers die interesse hebben om mee te gaan, wordt aangeraden om contact op te nemen met het Steunpunt Mantelzorg.

Steunpunt Mantelzorg in de gemeente Sluis
Het Steunpunt Mantelzorg in de gemeente Sluis is gevestigd aan de Volderstraat 23 in Oostburg, tel. 0117 – 452 452 of e-mail: [email protected].

Bron Gemeente Sluis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen