Publieksdag ‘Kijken naar (kijk)operaties

Array

Professionele teams van VUmc laten vanuit de operatiekamers verschillende behandelingen van kanker zien van o.a. de baarmoeder, longen, hersenen, darmen en hoofd en hals. De operatierobot wordt ingezet voor het verwijderen van prostaatkanker. Je kunt deze (kijk)operaties op de voet volgen in de Amstelzaal van VUmc. Deskundigen geven uitleg bij deze ingrepen.

Op vrijdag 28 oktober kun je ook zelf een kijkoperatie uitvoeren. Er staat een echte, complete operatiekamer voor je klaar met kijkoperatie- instrumenten en een namaakpatient. Artsen en studenten geneeskunde zorgen voor de begeleiding.

Chirurgische experts van VUmc laten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldgestuurde chirurgie en robotchirurgie zien.

Operaties en behandelingen door medisch specialisten van:
* neurochirurgie

* KNO, hoofd-halschirurgie

* gynaecologie

* urologie

* heelkunde

* radiotherapie

* maag-, darm-, leverziekten

* longziekten

Aanmelding is verplicht. Inschrijving start binnenkort. Datum : 28 oktober 2011
Tijd : 08:00 tot 16:00
Locatie : Amstelzaal, VU medisch centrum Kosten : gratis
Contactpersoon : Patricia van Meekeren & Patricia de Waal Telefoon : 020-4448444

Bron: VU medisch centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen