Verdeelplan 2012 Opleidingsfonds Zorg vastgesteld

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft deze maand het plan voor de instroom van zorgopleidingen (verdeelplan) vastgesteld. Hiermee staat vast welke opleidingsinrichtingen, per zorgopleiding, voor welke opleidingsplaatsen volgend jaar in aanmerking komen voor subsidie.

Het verdeelplan en het onderliggende toewijzingsvoorstel staan op de website van het Opleidingsfonds, zowel voor de 1e tranche, als voor de 2e tranche.

Subsidieaanvraag 2012
Het ministerie heeft inmiddels ook alle opleidingsinstellingen, die volgens het verdeelplan 1e en 2e tranche instroomplaatsen toegewezen hebben gekregen, een uitnodiging voor een aanvraag tot subsidieverlening in 2012 toegestuurd. Dit geldt ook voor instellingen die mogelijk in aanmerking komen voor subsidie voor doorstroomplaatsen in 2012.

Het aanvraagformulier moet, ingevuld en rechtsgeldig ondertekend, uiterlijk op 1 oktober 2011 zijn ontvangen door VWS. Het aanvraagformulier is ook te downloaden via de website.
Aanvragen die na 1 oktober 2011 worden ontvangen, worden niet in behandeling genomen.

Mutaties in opleidingsplannen
Zoals bekend wordt de subsidie voor de aios die reeds in opleiding zijn, bepaald op basis van de opleidingsplannen zoals dat op 31 oktober, voorafgaand aan het subsidiejaar, door de registratiecommissies zijn goedgekeurd. Dit betekent dat eventuele wijzigingen, die consequenties hebben voor het aantal aios in instellingen, snel moet worden doorgegeven. De registratiecommissies hebben een wettelijke verwerkingstijd van 8 weken.

Bron: NVZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen