Staatssecretaris sluit convenant over investering 852 miljoen euro in de langdurige zorg

Array

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) sluit convenant over investering 852 miljoen euro in de langdurige zorg
Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner heeft vandaag met de zorgsector het Convenant investeringen langdurige zorg gesloten.

Samen met Zorgverzekeraars Nederland, Actiz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Geestelijke Gezondheid Zorg Nederland, Branchebelang Thuiszorg Nederland, Federatie Opvang en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland bevestigt de bewindsvrouw de afspraken over de structurele extra investering in de langdurige zorg van 852 miljoen euro per jaar. Dat bedrag komt bovenop de reguliere groei van 600 miljoen euro.Het convenant maakt drie dingen waar:

1. Meer mensen die in de zorg aan de slag kunnen. 12.000 mensen komen de zorg versterken. Dat betekent extra zorg voor de mensen die dat het hardst nodig hebben.
2. Meer kwaliteit door extra scholing. Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen verder geschoold worden. Dat bevordert de kwaliteit en het aanzien van het beroep.
3. Minder administratieve rompslomp. De formulierendictatuur wordt teruggedrongen en dat maakt het werk aantrekkelijker.

Veldhuijzen van Zanten benadrukte bij de ondertekening nogmaals de kloof tussen het beleid en de mensen in de zorg te willen overbruggen. Om dat te doen wil de staatssecretaris dat de professionaliteit van de verzorger en de wensen van de client centraal staan. ‘Het tekenen van dit convenant is een geweldig startpunt. Het is een mooie mix van know-how en middelen’ aldus de bewindsvrouw. Zij riep de betrokkenen op ‘de ambities van het convenant om te zetten in daden’.

Het convenant is aangekondigd in de programmabrief langdurige zorg van 1 juni jl. en is getekend in Puur Zuid, locatie Woon- en zorgcentrum Schinkelhaven.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen