BD introduceert nieuwe veiligheidspennaald

Array

BD (Becton, Dickinson and Company), een toonaangevend internationaal bedrijf in medische technologie, brengt vandaag de BD AutoShieldâ„¢ veiligheidspennaald op de markt. Het ontwerp van deze pennaalden is zodanig op veiligheid gericht dat gezondheidswerkers en medisch professionelen er veilig en comfortabel diabetici mee kunnen injecteren.

Men schat het aantal prikaccidenten per jaar in de Europese Unie op één miljoen , waarvan 15.000 in Nederland alleen en 25.000 in de Benelux . Ze zijn bijzonder gevaarlijk omdat via het bloed levensbedreigende ziekteverwekkers kunnen worden overgebracht zoals hepatitis B (HBV), hepatitis C (HCV) en hiv.

“Prikaccidenten vormen het meest frequente beroepsrisico voor gezondheidswerkers, inclusief bij diegene die mensen met diabetes injecteren”, zei Marian Belsack, Business Director van BD Medical – Diabetes Care in de Benelux. “Voor ons is het zeer belangrijk dat mensen met diabetes en hun verzorgers deze aandoening zo veilig en efficient mogelijk onder controle houden. De BD AutoShieldâ„¢ veiligheidspennaald is de nieuwste aanwinst in onze portfolio van innoverende producten die gezondheidswerkers en patienten beschermen tegen prikaccidenten en mogelijke infectie.”

De BD AutoShieldâ„¢ veiligheidspennaald heeft een beschermkap die na de injectie automatisch de naald beschermt om prikaccidenten te vermijden. De in de Benelux verkrijgbare 29G x 5mm naalden zijn de enige veiligheidspennaalden die compatibel zijn met alle pennen voor de behandeling van diabetes. Kortere naalden blijken even efficient te zijn als langere naalden voor patienten van om het even welk lichaamstype. Ze zijn ook minder intimiderend, minder pijnlijk bij de injectie en ze verminderen het risico op intramusculaire injecties.

Over diabetes
Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam een tekort heeft aan insuline of een verminderd vermogen om insuline te gebruiken. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat glucose (suiker) in de cellen wordt opgenomen om aldaar in energie te worden omgezet. Als diabetes niet wordt beheerst blijven glucose en vetten in het bloed en lopen cruciale organen mettertijd schade op.

Over BD
BD is een toonaangevend internationaal bedrijf in medische technologie dat medische apparatuur, instrumentsystemen en reagentia ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het bedrijf heeft als doel de gezondheid van mensen overal ter wereld te verbeteren. BD richt zich vooral op de verbetering van de medicatietoediening, mogelijkheden voor een betere en snellere diagnose van infectieziekten en kanker, en de ondersteuning van onderzoek naar en de ontwikkeling en productie van nieuwe geneesmiddelen en vaccins. Het bedrijf zet haar kennis in bij de strijd tegen veel van ’s werelds meest urgente ziektes. BD is opgericht in 1897 en het hoofdkantoor bevindt zich in Franklin Lakes, New Jersey, in de VS. BD heeft ongeveer 29.000 medewerkers in dienst, in meer dan 50 landen wereldwijd. BD levert aan gezondheidsinstellingen, biowetenschappers, klinische laboratoria, de farmaceutische industrie en het grote publiek. Ga voor meer informatie naar www.bd.com.

Recente artikelen