Gezamenlijke actie tegen bezuinigingen

Array

De werknemersorganisaties FNV, CNV en MHP voeren maandag 19 september in Den Haag samen met de CG-Raad (chronisch zieken en gehandicapten), de Raad van Kerken en Humanitas actie tegen de verregaande stapeling van bezuinigingen van dit kabinet.

De aangekondigde kabinetsmaatregelen treffen vooral mensen met de zwakste schouders. Mensen met weinig mogelijkheden en een beperkt perspectief worden onevenredig hard geraakt. De stapeling van bezuinigingen leidt tot een tweedeling in onze samenleving. De kloof tussen arm en rijk, gezond en chronisch ziek of gehandicapt, kansrijk en kansarm zal steeds zichtbaarder worden.

De maatregelen zijn ook een forse aanslag op de koopkracht van werknemers, zzp’ers, ouderen en uitkeringsgerechtigden. Vooral op die van mensen met lagere- en middeninkomens.

Daarnaast zet het kabinet ook fors het mes in de kunst, cultuur en publieke omroep. De publieke omroep is een belangrijke schakel in het medialandschap. Het biedt informatie en inzichten en biedt daarmee de mogelijkheid tot meningsvorming. Kunst prikkelt vooral de verbeelding en schept ongekende vergezichten die mensen kunnen inspireren en uitzicht bieden op de zin van het bestaan. Marginaliseren betekent een verarming van de maatschappij in zijn totaliteit.

De keuzes die het kabinet maakt zijn niet de onze. En dat wil de NVJ laten weten ook. Het is tijd om in actie te komen tegen het kabinet Rutte. Doe mee en kom ook in actie!

Het programma is globaal als volgt:
11.00 – 13.00 Alle bonden organiseren op diverse locaties in Den Haag ‘het nationaal beraad’. FNV KIEM komt bijeen in het conservatorium Den Haag. Op dit moment wordt druk gewerkt aan een programma. De NVJ en FNV KIEM zullen gezamenlijk in het Conservatorium Den Haag aandacht vragen voor de gevolgen van de exorbitante bezuinigingen op de kunst, cultuur en publieke omroep. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via [email protected].

14.00 Start gezamenlijke manifestatie op het Malieveld, waar diverse sprekers het woord nemen, afgewisseld met muzikale optredens. Onder andere het volledige Metropole Orkest heeft haar medewerking toegezegd.

15.00 Korte afsluitende toespraken van CNV, CG Raad en FNV (Agnes Jongerius).

Houd deze site in de gaten voor het actuele programma.

Aanmelden voor ochtendprogramma

Mocht je het ochtendprogramma van NVJ en FNV KIEM willen bijwonen dan verzoeken wij je dit aan ons door te geven. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via [email protected].

Bron: NVJ & CG-raad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen