Informatieavond over endometriose in Sint Franciscus Gasthuis

Array

Op woensdagavond 21 september 2011 organiseren de Endometriose Stichting en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam een informatieavond over endometriose. Endometriose is een chronische ziekte waarbij het weefsel van de binnenkant van de baarmoeder op plaatsen buiten de baarmoeder groeit.

Programma
Op deze informatieavond gaat dr. Marcel van Hooff, gynaecoloog in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, nader in op het ontstaan van endometriose en de klachten die de ziekte veroorzaakt. Ook vertelt hij over mogelijke behandelingen en de complexiteit van deze aandoening. Er is alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Vrijwilligers van de Endometriose Stichting lichten toe wat de stichting kan betekenen voor vrouwen met endometriose en vertellen hun ervaringsverhaal.

Endometriose
Endometriose is een chronische ziekte die voorkomt bij vrouwen vanaf de vruchtbare leeftijd. Het is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies zich nestelt in de buikholte en op andere organen. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. De kwaliteit van het leven kan hierdoor drastisch minder worden en er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. De aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig compliceren.

Waar en wanneer

Locatie: Amphitheater in het Sint Franciscus Gasthuis, Kleiweg 500, in Rotterdam
Aanvang: 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur
Aanmelden: via [email protected]

Endometriose heeft een vrouw niet alleen en daarom zijn partners, moeders, vriendinnen en andere belangstellenden van harte welkom. Alle informatie vindt u op www.endometriose.nl en www.sfg.nl/endometriose.

Bron: Sint Franciscus Gasthuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen