Zorggroep Alliade kiest voor digitale leer- en kennisomgeving

Tracoin C&LMS, innovator op het gebied van competentie- en leermanagementsystemen, kondigt aan dat Zorggroep Alliade gekozen heeft voor de CLIX Talent Management Suite van IMC AG als toekomstig Leer Management Systeem (LMS). Alliade heeft haar hoofdkantoor in Heerenveen waar de concernorganisatie ondersteuning biedt aan vijf zorgpartners Talant, Meriant, Driever’s Dale, BaanPlus en Zorgkompas. Ze bieden gehandicaptenzorg, ouderenzorg, orthopedagogische behandeling, arbeidsre-integratie en thuiszorg. “We hebben gekozen voor CLIX als de Elektronische Leer Omgeving (ELO) voor onze organisatie. In CLIX kunnen we onze totale cursusadministratie en leeraanbod onderbrengen, gekoppeld aan onze kennisbank en personeelsadministratie. Het doel is om een digitale leer- en kennisomgeving te creeren die medewerkers uitnodigt en uitdaagt om hun professionele kennis op peil te houden” zegt Margo Brouns, manager Kennis & Onderzoek van Alliade.

Na een intensief selectietraject van meerdere maanden heeft Tracoin, in samenwerking met IMC AG dit substantiele contract met Alliade gesloten, en het vertrouwen en de voorkeur verkregen boven tal van concurrerende aanbieders. “IMC is in Europa marktleider op het gebied van leertechnologieen en ziet de Benelux als groeimarkt. De implementatie van CLIX bij Zorggroep Alliade is een belangrijke referentie en wij zijn blij met het vertrouwen” zegt IMC’s CEO Dr. Wolfgang Kraemer.

In eerste instantie zal CLIX worden uitgerold voor 8000 gebruikers van zorgpartners Talant, Meriant en Driever’s Dale, verdeeld over 400 locaties in Friesland. Naast de bestaande cursussen en trainingen worden in samenwerking met Tracoin en IMC ook nieuwe e-learning modules ontwikkeld. Het totale scholingsaanbod en de administratie hiervan zal vanaf januari 2012 in de ELO worden beheerd. “De implementatie van CLIX is een strategische keuze voor het stroomlijnen en inrichten van onze leerprocessen” zegt Brouns.

In het verleden heeft Alliade hoofdzakelijk gebruik gemaakt van klassikale trainingen. “CLIX maakt de organisatie flexibeler door klassikale trainingen te combineren met e-learning” aldus Danny de Lange, partner Tracoin “en het aantal “blended” trainingen zal in de loop van de tijd alleen maar toenemen”. In CLIX kunnen de vaardigheden van medewerkers niet alleen worden getraind maar ook vastgelegd voor talent- en competentiemanagement. “We zien ernaar uit om met Tracoin en IMC samen te werken en voor onze medewerkers een geïntegreerde leer- en kennisomgeving te creeren, waar leren en delen van kennis wordt gestimuleerd” zegt Brouns.

Over Zorggroep Alliade
Zorggroep Alliade biedt kwetsbare mensen zorg en ondersteuning. Alliade doet dat op zo’n manier, dat recht wordt gedaan doet aan hun verscheidenheid en ze zichzelf kunnen zijn, op een bij hen passende plek in de samenleving. Zorggroep Alliade heeft vijf dochterstichtingen of zorgpartners: Talant, Meriant, Driever’s Dale, BaanPlus en Zorgkompas. Ze bieden gehandicaptenzorg, ouderenzorg, orthopedagogische behandeling, arbeidsre-integratie en thuiszorg.

Over IMC; Information Multimedia Communication AG
IMC AG behoort tot een van de meest toonaangevende aanbieders ter wereld van services en technologieen voor Advanced Learning en Content Solutions. Bedrijven en overheidsinstanties, groot en klein, realiseren op efficiente wijze hun doelen voor opleidings- en (bij)scholingsprocessen met de producten en diensten van IMC. Ook opleidingsaanbieders en hogescholen vertrouwen op de jarenlange ervaring en de innovatieve technologieen van IMC. Flexibiliteit, de mogelijkheden voor integratie, de processen en de klant staan bij de ontwikkeling van IMC-producten voorop.

Over Tracoin C&LMS
Tracoin C&LMS is een organisatie adviesbureau en levert e-learning en competentie management systemen. Tracoin is strategisch partner bij implementatie en onderhoud van managementsystemen door kennisoverdracht, coaching en projectmanagement. Tracoin is implementatiepartner voor alle producten van IMC AG.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen