Catharina Ziekenhuis trots op dertiende plek in de AD top 100

Array

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft dit jaar de dertiende plaats bereikt in de AD ziekenhuis top100; de jaarlijkse ranglijst van ziekenhuizen. Het Catharina Ziekenhuis stijgt 25 plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Piet Batenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis vindt de dertiende plaats een mooie opsteker. “Het Catharina Ziekenhuis werkt continu aan kwaliteitsverbetering. Dan is dit een aardige steun in de rug.“

Het ziekenhuis heeft voor de regio een centrumfunctie. Patienten die complexe zorg nodig hebben, worden vaak door de omliggende ziekenhuizen naar het Catharina Ziekenhuis doorgestuurd. “Wij krijgen patienten doorgestuurd ie een grotere kans hebben op overlijden. Dat vertekent onze cijfers. Dat we dan toch op de dertiende plek staan, is een enorm compliment,” aldus Batenburg.

De ziekenhuis top 100 komt tot stand op basis van 38 kwaliteitsindicatoren. Die cijfers zijn aangeleverd door de ziekenhuizen zelf. “De kwaliteit van de lijst is dit jaar beter. Er zijn meer zorginhoudelijke indicatoren gebruikt,”  aldus Batenburg. Wat ook opvalt is dat het Catharina Ziekenhuis over de hele lijn beter scoort dan vorig jaar. “Dat is een goede ontwikkeling. We weten waar onze verbeterpunten liggen. Maar ook daar zijn we al gegroeid.”

Het Catharina Ziekenhuis is een modern topklinisch opleidingsziekenhuis waar vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Naast de reguliere basisfuncties, is het ziekenhuis vooral bekend om de behandeling van patienten met hart- en vaatziekten, kanker en IVF. Er worden veel artsen en verpleegkundigen opgeleid en het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt, scoort internationaal hoge ogen. Het Catharina Ziekenhuis draagt al sinds 2000 het NIAZ-kwaliteitskeurmerk en kreeg in 2009, 2010 en 2011 de titel Topwerkgever.

Het Catharina Ziekenhuis is een Santeon ziekenhuis. Santeon is een nationale ziekenhuisgroep die streeft naar de hoogste kwaliteit van medische zorg en gastvrijheid. Kijk op www.santeon.nl voor meer informatie

Recente artikelen