Achmea: Concentratie complexe zorg doorzetten

Dit is een origineel bericht van Achmea
Achmea is blij dat de Nederlandse Vereniging van Heelkunde (NVvH) vandaag voor de tweede keer dit jaar kwaliteitsnormen bekend maakt. “Als we de zorg in Nederland naar een hoger niveau willen brengen, is voortvarendheid een must”, aldus Roelof Konterman, voorzitter divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea.

Vanmorgen publiceerde de NVvH kwaliteitsnormen voor de behandeling van vaatziekten, overgewicht en kanker. De zorgverzekeraars van Achmea gaan deze – in navolging van de eerdere normen – monitoren, handhaven en zo nodig ziekenhuizen selectief contracteren per medio 2012. Konterman: “We gaan bekijken hoe we samen met de ziekenhuizen ervoor kunnen zorgen dat de zorg aan de normen voldoet en waar de zorg moet worden herschikt.”

“We steunen de normen van de beroepsgroep en zijn blij dat ze zelf aangeven dat de normen aangescherpt kunnen worden. We zijn ervan overtuigd dat dit met registratie van uitkomsten van zorg ook mogelijk is. We gaan hierover graag in gesprek met de beroepsgroep”.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen