Amphia behoort tot de top van beste ziekenhuizen voor patiënten met borstkanker

Array

Amphia staat op een vierde plek in de ziekenhuis AD top 100 als het gaat om beste ziekenhuizen voor patienten met borstkanker. Daarmee is het ziekenhuis het best presterende ziekenhuis van Zuid-West Nederland op dit gebied. Eerder dit jaar maakte Borstkankervereniging Nederland (BVN) ook al bekend dat Amphia voor het tweede jaar op rij behoort tot de ziekenhuizen in Nederland met goede borstkankerzorg. “Een prachtige prestatie, waar een deskundig team ontzettend hard voor heeft gewerkt”, aldus Olof Suttorp voorzitter Raad van Bestuur.

“Al onze inspanningen op het gebied van oncologie werpen nu zijn vruchten af. Deze topscore op het gebied van borstkanker sluit naadloos aan bij de ambitie van Amphia om zich verder te ontwikkelen als kwalitatief hoogwaardig ziekenhuis waar, ook voor de meest complexe zorg, de patient de beste behandeling krijgt. In de lijst scoren wij tevens op het gebied van dikke darmkanker erg goed gezien het lage percentage heroperaties. Oncologie vormt daarmee een zwaartepunt in ons zorgaanbod. Begin dit jaar introduceerden wij al de robotchirurgie voor patienten met prostaatkanker. En wij zien nu langzaamaan dat wij op dit terrein naam opbouwen.”

In de totale lijst staat Amphia dit jaar op een 58ste plek. ”Vorig jaar stonden we nog op een 84ste positie. Als je kijkt naar waar wij vandaan komen, is dit echt een grote opsteker. Voor het moment mogen we dus heel tevreden zijn. Maar laten we eerlijk zijn, voor een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland is het natuurlijk nog lang niet voldoende. We moeten blijvend willen verbeteren. Kritisch naar onszelf blijven kijken. Niet voor de lijstjes, maar om onze patienten blijvend de beste zorg te leveren, aldus Olof Suttorp.”

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Een op de acht vrouwen krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Van alle algemene ziekenhuizen in Nederland behandelt Amphia ook veruit het grootste aantal borstkankerpatienten.

Recente artikelen