Urine steenmarters lekt door plafond in basisschool

Array

Burgemeester Mark Slinkman van de Gelderse gemeente Rijnwaarden wil dat de GGD met spoed onderzoekt hoe ongezond het is dat leerlingen van basisschool De Overlaat in Tolkamer uren per dag in de buurt van uitwerpselen van steenmarters verblijven. ”De urine lekt door het plafond”, schreef de burgemeester donderdag in een brief aan de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, waar de GGD onder valt.

De school ging dinsdag voor enkele dagen dicht omdat steenmarters voor een enorme vlooienplaag hadden gezorgd. Donderdag was de school weer open.

De vlooienplaag is bestreden, maar de steenmarters zijn er nog. Deze dieren genieten een volledig beschermde status en mogen daarom niet worden bestreden. ”Steenmarters zijn mooie dieren, maar de gezondheid van de kinderen moet van twee naar één”, aldus Slinkman.
De burgemeester stelt in zijn brief dat er bergen uitwerpselen en kadavers van prooidieren tussen de plafonds liggen. Directeur Sandra van Diessen van de school onderschrijft dat. De GGD gaat donderdagmiddag kijken in de school. Vorige maand zorgden steenmarters ervoor dat een kerkgenootschap uit Doetinchem wekenlang moest uitwijken voor de zondagsdienst, aangezien hun kerkgebouw vol zat met vlooien.De steenmarter heeft zich de afgelopen jaren succesvol voortgeplant. Het roofdiertje komt overal in het land voor, maar vooral in het oosten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen