Movir verlaagt tarieven

Array

Arbeidsongeschiktheids- verzekeraar Movir verlaagt per 1 januari 2012 haar AOV-tarieven voor medisch specialisten en enkele andere medische beroepen. De verlaging geldt zowel voor nieuwe als bestaande relaties van 44 jaar en ouder.

Medisch specialisten, anesthesiemedewerkers, operatieassistenten, radiodiagnostisch laboranten, orthopedagogen, logopedisten, psychologen en dietisten van 50 jaar en ouder profiteren het meest van de tariefsverlaging; zij zien de premie gemiddeld met maar liefst 15% dalen. Voor verzekerden tussen de 44 en 50 jaar hangt de verlaging onder meer af van de gekozen eigenrisicotermijn, eindleeftijd en indexatie.

Structurele aanpak
De tariefsverlagingen die Movir de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, zijn het gevolg van de structurele aanpak van preventie en re-integratie. De individuele begeleiding werpt zijn vruchten af en wordt door onze verzekerden bovendien erg hoog gewaardeerd (gemiddeld een 8,2 in klanttevredenheidsonderzoek).
Per 1 januari jongstleden kon Movir haar tarieven voor veel medisch specialisten ook al verlagen. Afhankelijk van leeftijd liep dat toen op tot 10%. Een sterke bewijslast voor deze structurele aanpak.

Blijvende focus
‘Wij voeren een steeds actiever en intensiever beleid rondom preventie en re-integratie van onze verzekerden’ vertelt Movir-directeur Louis van Drunen. ‘Het doorlopend afstemmen van die aanpak op de specifieke omstandigheden binnen de beroepsgroep (bijvoorbeeld maatschapproblematiek) werpt nu duidelijk zijn vruchten af. Verzekerden ervaren onze aanpak bovendien als prettig. Wij zullen daarom ook in de toekomst onze preventie- en re-integratieaanpak blijven optimaliseren.”

Bron: Movir

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen