Samenwerkende Tandartsen Nederland vervolgt haar groeipad samen met NPM Healthcare

Array

NPM Healthcare B.V. (“NPM Healthcare”) neemt een belang in Samenwerkende Tandartsen Nederland B.V. (“STN”). Met het toetreden van NPM Healthcare als aandeelhouder kan STN doorgaan met de verdere uitbouw van haar leidende positie in de eerstelijns mondzorg.< De nieuwe eigendomsstructuur zal naar verwachting medio oktober 2011 worden geeffectueerd na goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).NPM Healthcare is als lange termijn investeerder in de zorg zeer verheugd met de voorgenomen transactie. STN wordt, na ArtsenZorg en Oogziekenhuis Zonnestraal, de derde investering van NPM Healthcare. Diederik de Groot van Embden (Directeur NPM Healthcare): “NPM Healthcare richt zich op sterke Nederlandse bedrijven in de eerste- en tweedelijnszorg die kwalitatief hoogwaardige en klantgerichte zorg verlenen. STN is zo’n bedrijf dat zich wil onderscheiden op de kwaliteit die zij aan haar patienten aanbiedt. Met onze investering krijgt STN een extra steun in de rug om verder te groeien tot een landelijk opererende keten van algemene tandheelkundige zorg.”

 

Na de transactie zal Samenwerkende Tandartsen Nederland onder dezelfde naam blijven opereren en zich blijven richten op hoogwaardige zorg voor een brede groep patienten. Chris Borgers (Algemeen Directeur): “Patienten hebben steeds meer wensen voor wat betreft een gezond en stralend gebit. Technisch is er ook steeds meer mogelijk, en wij willen onze klanten toegang geven tot de best mogelijke zorg. Wij zullen daarom blijven investeren in hoogwaardige en goed opgeleide zorgteams, mooie praktijken en een nog beter service niveau.”

 

Ook voor tandartsen zijn er veel voordelen. Alexander Melis (Oprichter en Operationeel Directeur): “Wij bieden oplossingen op maat voor tandartsen waar werkdruk of opvolgingsproblematiek een rol speelt. Ondanks toenemende regeldruk en veel administratieve taken kan de tandarts binnen onze groep weer tandarts zijn met tijd voor zijn patienten.”

 

Profiel Samenwerkende Tandartsen Nederland
Samenwerkende Tandartsen is een leidende speler in de algemene tandheelkundige zorg in Nederland. STN biedt haar 200.000 patienten toegankelijke zorg met een team van hoog opgeleide behandelaars en vanuit moderne, goed ingerichte centra. Sinds de oprichting in 2006 heeft STN haar activiteiten uitgebouwd, met name in Zuid en Oost Nederland. Vanuit ruim 25 mondzorgcentra en met bijna 100 tandartsen genereerde STN in 2010 een omzet van EUR 25 miljoen. Het hoofdkantoor van STN is gevestigd in Kaatsheuvel. Meer informatie over STN is te vinden op: www.samenwerkendetandartsen.nl.

 

Profiel NPM Healthcare
NPM Healthcare is een investeerder in zorgondernemingen in de eerste- en de tweedelijns gezondheidszorg die zich willen onderscheiden op kwaliteit en klantgerichtheid. NPM Healthcare investeert op basis van een eigen visie op de lange termijn ontwikkelingen in de gezondheidszorg. In deze focus op de lange termijn zit dan ook het onderscheidende van NPM Healthcare. Andere investeringen van NPM Healthcare zijn ArtsenZorg, een keten van eerstelijns gezondheidscentra en Oogziekenhuis Zonnestraal, een keten van oogheelkundige centra.

Bron: NPM Healthcare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen