Vergoeding stoppen met roken in 2012 voor 50% in basispakket

Array

“Altijd Wat”: Elke dinsdagavond om 21:05 uur op Nederland 2
Het NCRV reportageprogramma ‘Altijd Wat’ besteedt vandaag aandacht aan het kabinetsbesluit om stoppen-met-rokenvergoeding uit de zorgverzekering te halen. Na een persbericht van het ministerie van VWS en uitspraken van onder meer de VVD over de pakketbezuinigingen in juni dit jaar, werd breed verondersteld dat de vergoeding voor stoppen met roken per 2012 volledig wordt stopgezet. Het NCRV-programma constateert dat een deel van de begeleiding volgend jaar nog wel verzekerde zorg is. ‘Het is goed nieuws dat de effectief bewezen gedragsmatige ondersteuning bij stoppen met roken vergoede zorg blijft’, aldus Onno van Schayck, voorzitter van het Partnership Stop met Roken. ‘Het wordt dus niet voor 100% maar voor 50% geschrapt’

Een tijdje geleden maakte het kabinet bekend dat de anti-rookhulp uit het basispakket zou verdwijnen. De pleisters, de hulpcursussen: voortaan zouden verslaafde rokers het afkicken op eigen houtje moeten ondernemen. Maar de soep wordt niet zo heet gegeten, zo blijkt uit onderzoek van Altijd Wat. De vergoedingen voor pleisters verdwijnen inderdaad, maar de hulp bij het stoppen wordt nog steeds vergoed. Hoe kon dit zo verkeerd in de media terecht komen?
Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Altijd Wat maakt achtergrondreportages over thema’s die leven in de maatschappij, waarbij het programma ontwikkelingen op de voet blijft volgen. Wat is er waar van de beweringen die in de snelheid van de actualiteit worden gedaan? Altijd Wat onderzoekt feiten en beeldvorming.

Het programma staat dichtbij mensen en bekijkt onderwerpen vanuit hun perspectief. Elke dinsdagavond om 21:05 uur op Nederland 2!

Bron: NCRV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen