Urologen ondersteunen actie toiletten in de trein

Array

De Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) ondersteunt de actie van de politieke partijen 50 PLUS en SP, Reizigersvereniging Rover en de actiegroep TMT (Treinen Met Toilet) om in de Gelderse regionale treinen een toilet voorziening te plaatsen. In een uitgebreide brief aan de leden van Provinciale Staten van Gelderland schrijft de vereniging onder meer dat ruim 1 miljoen Nederlanders last hebben van een overactieve blaas. “Opeens heel nodig moeten plassen en nauwelijks tijd hebben om de dichtstbijzijnde WC te bereiken is voor deze mensen een dagelijks probleem”, aldus de vereniging. In de brief wordt verder aangegeven dat mensen het vaak moeilijk vinden om over dit soort problemen te praten. “Ze schamen zich of ze denken dat ze er maar mee moeten leren leven.” De vereniging is blij, dat dit probleem nu eindelijk ook in Gelderland uit de taboesfeer is gehaald. De NVU verzoekt de Statenleden met klem om de motie, waarin wordt verzocht om de toiletvoorziening in de regionale treinen in Gelderland te plaatsen, te ondersteunen. De motie wordt op 28 september in stemming gebracht in de Statenvergadering. Op 14 september vindt een vooroverleg plaats in de Staten commissie. Daar bestaat ook de mogelijkheid om in te spreken. Van die mogelijkheid zal Dr. Paul Kil gebruik maken. Hij is de voorzitter van de Commissie Externe Betrekkingen van de NVU en schrijver van de brief.

Mis(s) Nederland 2007, Reni de Boer, achter actie Ook Mis(s) Nederland 2007, Reni de Boer, zal op 14 september ook spreken tijdens de Commissievergadering. Zij ondersteunt de actie om toiletten in de treinen te plaatsen van harte. Reni de boer is MS-patiente en weet als geen ander hoe het is als er geen sanitaire voorzieningen in de trein zijn.

Veel handtekeningen
Behalve door de NVU wordt de actie ook door een groot aantal andere organisaties gesteund. Daaronder bijvoorbeeld de NPCF (Nederlandse Patienten Consumenten Federatie), Zorgbelang Gelderland, de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland, Stichting Contactgroep Prostaatkanker en vele andere.

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de handtekeningenactie (o.a. via http://www.reizigersprotest.nl/) die de partijen hebben georganiseerd een groot succes gaat worden. Dat een toilet in de trein geen luxe is maar een noodzaak blijkt wel uit de vele reacties. Alle handtekeningen zullen op 28 September worden aangeboden aan de Commissaris van de Koningin van Gelderland, de heer Clemens Cornielje.

Bron: Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen