Euregionaal fietsen voor meer orgaandonoren

Array

Euregionaal fietsen voor meer orgaandonoren
De deelnemers aan de vierde Euregiotour fietsten dit jaar verder Limburg in dan voorgaande jaren en bezoeken ook dit jaar weer Aken. Deze fietstocht voor meer orgaandonoren brengt het peloton vrijdag 16 september van Maastricht naar St. Truiden, Hasselt en Genk. Een dag later, zaterdag 17 september voert de route de fietsers via Sittard, Heerlen naar het Klinikum in Aken en weer terug naar Valkenburg.

Voor het eerste maken dit jaar, naast getransplanteerden en vertegenwoordigers van sponsors en van de andere ziekenhuizen, ook medewerkers van het Sittardse Orbis Medisch Centrum en van het academisch ziekenhuis Luik deel uit van het peloton. De heer Constant Nuytens, voorzitter van de Wielerfederatie Limburg, lost vrijdagochtend om tien uur het startschot. Zaterdag wordt er om tien uur gestart bij de Polfermolen te Valkenburg.

Kennistoename De organisatie van de tocht is in handen van de St. Promotie Orgaandonatie. Deze stichting wil meer kennis overdragen aan het algemene publiek over het belang van transplantatie, orgaandonatie en dus: donorregistratie. Naar verwachting zal deze kennistoename leiden tot en andere houding ten opzichte van transplantatie en donatie. Nu is het veelal ‘de ver van mijn bed show’, terwijl iedereen daar nu al een steentje aan bij kan dragen. Uiteindelijk zal dit moeten resulteren in een toename van het aantal geregistreerde donoren (meer info: www.donorregister.nl , www.donorvoorlichting.nl of, voor Belgie, www.beldonor.be)

SPO De Stichting Promotie Orgaandonatie (SPO) is een initiatief van onder andere de Nierpatienten Vereniging Maastricht (NVM), het Maastricht UMC en weet zich gesteund door tal van sponsoren en vrijwilligers. Door middel van sportieve evenementen wil de stichting meer aandacht voor orgaantransplantatie en donorregistratie krijgen. Op deze manier wil de stichting het aantal registraties in het Donorregister verhogen. De organisatie van de tocht zelf is in handen van bureau Event Management uit St. Geertruid.

Bron: azM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen