TweeSteden ziekenhuis start met Turkse cardiologie polikliniek

Array

Vanaf september 2011 start het TweeSteden ziekenhuis met een Turkse polikliniek voor de cardiologische patient. Het TweeSteden ziekenhuis meent dat ze wat betreft onderzoeks-methodiek kostenbesparend kan werken omdat er een betere anamnese (voorgeschiedenis van een ziekte gegeven door de patient) en communicatie met deze patientengroep mogelijk is.

Cardioloog Mustafa Ozmen: “In het verleden heb ik gewerkt in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Ik bemerk dat patienten bereid zijn om voor hun jaarlijkse controle iets langer te rijden nu ik in het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg werk. Ondanks de integratie blijkt dat communicatie in eigen taal nog steeds erg belangrijk is.” Naast de Turkse cardioloog is er ook een Turkse polikliniekmedewerker werkzaam in het TweeSteden ziekenhuis.

Aanmelden
Patienten kunnen zich aanmelden voor deze poli door contact op te nemen met het secretariaat cardiologie TweeSteden ziekenhuis: 013-4655827. De patient krijgt dan de folder ‘One Stop Shop’ in het Turks toegezonden. De nieuwe patient wordt dan binnen twee weken gezien op onze polikliniek.

Het spreekuur vindt iedere dinsdagmiddag plaats in de Oisterwijkkliniek in Oisterwijk op de Moergestelseweg 32G. Zoals voor alle andere poliklinieken geldt dat er altijd een verwijzing nodig is van de eigen huisarts.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen