CareClowns en WillekeAlberti op bezoek in Amsterdam CareClowns en Willeke Alberti op bezoek in Amsterdam

Array

Amersfoort, 15 september 2011, Op woensdag 21 september komen Bekende Nederlanders in actie voor Stichting CareClowns. Willeke Alberti vergezelt de CareClowns bij hun bezoek aan ouderen met dementie in Zorgcentrum Buitenhof in Amsterdam. CareClowns doen op hun ‘Tournee van de Lach’ nog elf andere zorginstellingen in het land aan. Met deze actie vragen zij aandacht voor het isolement van ouderen met dementie en voor Stichting CareClowns, die zich inzet om deze mensen een vrolijk moment te bezorgen.

tien-jaar-case-management-voor-dementerenden-in-zuid-kennemerland/dementie-11/” rel=”attachment wp-att-101184″>.Met de ‘Tournee van de Lach’ viert Stichting CareClowns, het zusje van Stichting CliniClowns, haar oprichting. CareClowns zijn professionele clowns voor ouderen met dementie. Onder het motto ‘lachen is leven’ brengen zij een vrolijk moment in het vaak eenzame bestaan van dementerende ouderen in zorginstellingen. Vanwege de feestelijke gelegenheid trakteren zij vandaag op rode-neuzen-soesjes.

Huib van Santen, manager Stichting CareClowns Nederland: ‘Te genezen is dementie helaas niet. Verlichting brengen aan mensen met deze ziekte kan wel. Dat is hard nodig en heeft bovendien een wetenschappelijk bewezen, positief effect op het welzijn van deze mensen. Onze CareClowns maken op een heel integere manier contact met de ouderen met dementie. Ze toveren een lach op het gezicht. Vandaag vragen wij met zorginstellingen en BN-ers aandacht voor ons werk.’

bron: ANP pers support

Willeke Alberti: ‘Ik treed met plezier op in zorginstellingen. Het is dankbaar te zien wat afleiding en gezelligheid teweeg brengen. Daarom steun ik ook het werk van de CareClowns. Ik hoop dat vele Nederlanders dat ook zullen doen.’

Janny Velthuyzen, activiteitenbegeleidster Zorgcentrum De Buitenhof: ‘Ontroerend, maar ook licht en vrolijk is het moment dat de Careclown en de demente bewoner elkaar ontmoeten’.
De ‘Tournee van de Lach’ gaat langs zorginstellingen in Beverwijk, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Almere, Leeuwarden, Groningen, Hoogeveen, Zwolle, Tiel, Valkenswaard, Geleen en Zierikzee. De CareClowns worden daarbij vergezeld door Jacques d’Ancona, Astrid Joosten, Willeke Alberti, Sandra Reemer, Inci Lulu Pamuk en Harm Wolters.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen