KNMG: Voordracht “En ze leefden nog lang en gezond”

Array

KNMG District Groot Gelre organiseert een voordracht door: dr. Luc Bonneux, epidemioloog aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut .

Dr. Luc Bonneux is in medisch Nederland gehaat en geliefd omwille van zijn column “Pinnekesdraad” in Medisch Contact. Recent verscheen van hem een dik boek: “En ze leefden nog lang en gezond. Hoe gezondheid een industrie werd”. Zoals de titel, bevat het twee delen. Het eerste deel handelt over de oorsprong van onze goede gezondheid, voor 1850 gevormd door Darwiniaanse evolutie en na 1850 door de gezondheidsrevolutie. Het tweede deel vertelt over de gezondheidsindustrie, en hoe deze u en uw patienten van het tegendeel wil overtuigen om haar adviezen, screenings, pillen en schrikprikken te verkopen. Zijn voordrachten hierover worden alom geloofd, deels als het verhaal verteld door een rasverteller over de wonderlijke geschiedenis van de naakte chimpansee, deels als het geharnaste betoog van een verontwaardigde wetenschapper.
20 oktober 2011 van  19.30 – 22.00 uur
locatie Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
onderwerp Voordracht “En ze leefden nog lang en gezond”
Programma:
19.30 – 20.00 uur Ontvangst met koffie/thee en cake 20.00 – 21.30 uur Lezing
21.30 – 22.00 uur Discussie
22.00 uur Borrel

Locatie:
Nederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89
6800 AP Arnhem

Aanmelden: vóór 15 oktober 2011 via [email protected]

Deelname aan het programma is kosteloos.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen