NVVS Seksuologie Media Prijs voor studenten uitgereikt

Dit is een origineel bericht van Nederlandse Vereniging van Seksuologie

PersberichtVrijdag 16 september is in de Rode Hoed in Amsterdam aan Robbert Schrijver en Kees Dorresteijn de NVVS Seksuologie Media Prijs 2011 uitgereikt. Zij zijn de tweede winnaar van deze opmerkelijke prijs die werd overhandigd door Gidia Jacobs, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Voor Seksuologie. De jury loofde de wijze waarop de studenten van een controversieel onderwerp als sekszorg voor gehandicapten een aantrekkelijke radioreportage hadden gemaakt. De prijs werd uitgereikt op het lustrumcongres vanwege het dertig jarig bestaan van de NVVS..

De NVVS heeft besloten deze Seksuologie Media Prijs in te stellen om kwalitatief goede journalistiek over seksuele gezondheid en seksuologie te stimuleren. De NVVS zal zich ook in de komende jaren blijven inspannen om journalisten te stimuleren informatie over seksuele gezondheid, onderzoek en voorlichting voor een breed publiek toegankelijk te maken. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan schrijvende pers en makers van audiovisuele en digitale media. In het ene jaar zal de prijs worden toegekend aan een journalist. Vorig jaar was dat Bart van Eldert van het AD. In het andere jaar gaat het om een aanmoedigingsprijs voor een student in de journalistiek. Met de uitreiking van de prijs aan studenten is vandaag ook de inzendtermijn voor journalisten geopend (inzenden mogelijk tot 1 december 2011).

Volgens het jury rapport komen Dorresteijn en Schrijver voor de prijs in aanmerking omdat zij talent tonen voor journalistieke verwondering en nieuwsgierigheid. Zij voeren verschillende bronnen op en geven in korte tijd een breed beeld over het plezier en de problemen rond het onderwerp sekszorg voor gehandicapten.

De winnaars hebben een bedrag van 750 euro mee naar huis mogen nemen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen