CareClowns’ Tournee van de Lach in Valkenswaard

Array

CareClowns een vrolijk bezoek aan ouderen met dementie in Zorgcentrum Taxandria in Valkenswaard. CareClowns doen op hun ‘Tournee van de Lach’ nog elf andere zorginstellingen in het land aan. Met deze actie vragen zij aandacht voor het isolement van ouderen met dementie en voor Stichting CareClowns, die zich inzet om deze mensen een vrolijk moment te bezorgen.

Met de ‘Tournee van de Lach’ viert Stichting CareClowns, het zusje van Stichting CliniClowns, haar oprichting. CareClowns zijn professionele clowns voor ouderen met dementie. Onder het motto ‘lachen is leven’ brengen zij een vrolijk moment in het vaak eenzame bestaan van dementerende ouderen in zorginstellingen. Vanwege de feestelijke gelegenheid trakteren zij vandaag op rode-neuzen-soesjes.
Huib van Santen, manager Stichting CareClowns Nederland: ’te genezen is dementie helaas niet. Verlichting brengen aan mensen met deze ziekte kan wel. Dat is hard nodig en heeft bovendien een wetenschappelijk bewezen, positief effect op het welzijn van deze mensen. Onze CareClowns maken op een heel integere manier contact met de ouderen met dementie. Ze toveren een lach op het gezicht. Vandaag vragen wij met zorginstellingen en BN-ers aandacht voor ons werk.’

Trudy Mennen, manager dagbesteding Valkenhof: “de CareClowns prikkelen onze clienten op een positieve manier en halen hen zo even uit hun isolement. Clownerie is een vak waarin men puur vanuit het gevoel werkt. Je laat je hele denken los. Een clown heeft geen verwachtingen van de client, en reageert op de emoties die er op dat moment zijn. Werken als clown doe je met passie, en vanuit het diepste van je hart, anders kun je het vak niet uitoefenen” .
De ‘Tournee van de Lach’ gaat langs zorginstellingen in Beverwijk, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Almere, Leeuwarden, Groningen, Hoogeveen, Zwolle, Tiel, Valkenswaard, Geleen en Zierikzee. De CareClowns worden daarbij vergezeld door Jacques d’Ancona, Astrid Joosten, Willeke Alberti, Sandra Reemer, Inci Lulu Pamuk en Harm Wolters.

Bron: CliniClowns Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen