Protestmanifestatie 19 september 2011

Array

Ook ik maak mijn ongenoegen over het kabinetsbeleid duidelijk!”
“Ook ik maak mijn ongenoegen over het kabinetsbeleid duidelijk!” Dit kabinet helpt de participatie van chronisch zieken en gehandicapten om zeep. Dat is de centrale boodschap van de grote protestmanifestatie die Chronisch zieken en Gehandicaptenraad Nederland (CG-Raad), de FNV, de AbvaKabo en anderen organiseren. De aanleiding hiervoor is zorgelijk!

De talrijke bezuinigingsmaatregelen treffen chronisch zieken en gehandicapten hard. Van verschraling van zorg en voorzieningen tot en met de bezuiniging op de patienten- en gehandicaptenorganisaties zelf. De centrale boodschap van de manifestatie: dit kabinet helpt de participatie van chronisch zieken en gehandicapten om zeep. De stapeling van bezuinigingsmaatregelen zet chronisch zieken en gehandicapten buitenspel.

Het dagvullend programma staat volledig in het teken van de bezuinigingsmaatregelen. De CG-Raad organiseert op maandagochtend vanaf 11.00 uur een protestbijeenkomst op het Spuiplein in Den Haag. Er komen mensen aan het woord die de bezuinigingen aan den lijve (gaan) ondervinden.

De vakbonden organiseren ‘s ochtends verschillende bijeenkomsten over het kabinetsbeleid, waarbij nadrukkelijk ook de bezuinigingen op de Wajong en sociale werkvoorzieningen ter sprake komen. Aansluitend is er een gezamenlijk een mars rond het gebouw van de Tweede Kamer. De grote eindmanifestatie vindt plaats samen met vele andere maatschappelijke organisaties. Daarbij zal veel aandacht zijn voor chronisch zieken en gehandicapten.

Ook u kunt meedoen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

1. Uw idee melden of uw activiteit aansluiten bij de organisatie;
2. mobilisatie van uw leden om mee te demonstreren
3. inzet van vrijwilligers tijdens de manifestatie;
4. een financiele bijdrage om de kosten te dekken.

U kunt uw bijdrage melden via [email protected].

Bron: Zorgelijk

Recente artikelen