Sint Franciscus Gasthuis biedt draadloos internet voor patiënten en bezoekers

Array

Vanaf maandag 19 september 2011 kunnen patienten en bezoekers van het Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam gratis gebruikmaken van draadloos internet (WIFI) in het ziekenhuis. Met een laptop, smartphone of tablet pc, zoals een iPad hebben patienten en bezoekers toegang tot het draadloze netwerk.

Overal online
Patienten kunnen in het ziekenhuis e-mail bekijken en websites bezoeken als zij wachten op een afspraak bij de arts, of als zij zijn opgenomen op een verpleegafdeling. Het gebruik van het draadloos internet is veilig, het heeft geen invloed op de werking van medische apparatuur. Als patienten niet in bed hoeven te blijven liggen, kunnen zij ook gebruik maken van de computers in de Centrale Hal van het ziekenhuis en binnenkort ook in het restaurant Assisi Plaza.

In contact blijven
Henk Gerla, voorzitter Raad van Bestuur, vertelt: Met de opkomst van mobiel internet en het gebruik van laptops merkten we dat er een behoefte ontstond bij patienten en bezoekers om gebruik te maken van draadloos internet. Zeker patienten die langere tijd in ons ziekenhuis verblijven, vinden het prettig in contact te blijven met familie en vrienden door te chatten of gebruik te maken van sociale media. Kinderen kunnen op de Kinderafdeling bijvoorbeeld huiswerk naar school verzenden.

Digitalisering
Naast dit draadloze internet werkt het Sint Franciscus Gasthuis ook op andere vlakken hard aan digitalisering. De komende tijd worden alle papieren dossiers vervangen door digitale dossiers. In een digitaal dossier zijn alle afspraken, medische geschiedenis en andere informatie van de patient in het ziekenhuis toegankelijk via één systeem.

 

Praktische informatie
Het netwerk is te vinden onder SFG-Patienten-WLAN. Het is mogelijk dat op bepaalde plekken in het ziekenhuis het bereik niet optimaal is. Meer informatie is te vinden via www.sfg.nl/draadloosinternet

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen