Genomineerden “Het Beste Zorgidee 2011” bekend

Array

Zes deelnemers maken kans op 10.000 euro
Uit meer dan 200 inzendingen van “Het Beste Zorgidee 2011” zijn zes genomineerden gekozen: Anja Vissers-Versteegen uit Castenray, Ton de Kort uit Kaatsheuvel, Hendrik IJpelaar uit Sliedrecht, Bert Bruggeman uit Hengelo en Marieke Harkink en Ronnay de Vries uit Amsterdam. Zij maken kans op een cheque ter waarde van 10.000 euro. De winnaar van “Het Beste Zorgidee 2011” wordt op 27 oktober in Amsterdam bekendgemaakt.

ONVZ zorgverzekeraar daagt met “Het Beste Zorgidee” het Nederlands publiek uit mee te denken aan de verbetering van de zorg. ONVZ organiseert dit jaar de vierde editie van de wedstrijd. Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar: “De beste ideeen in de zorg ontstaan niet in bestuurskamers, maar op de werkvloer van zorginstellingen zelf. We hebben zeer veel ideeen ontvangen van professionals uit de zorg, die vaak als eerste zien waar de zorg verbeterd kan worden. Dat geldt natuurlijk ook voor consumenten die zorg afnemen.”

 

Zes genomineerden
Uit de inzendingen heeft de jury zes genomineerden gekozen. Apothekersassistent Anja Vissers-Versteegen heeft het idee om medicijnen voor gebruik te sealen. Wanneer deze dan retour komen kunnen ze worden hergebruikt. Zij constateert dat er jaarlijks heel veel medicijnen onnodig worden weggegooid. Verpleegkundige Marieke Harkink wil een service opzetten waarmee patienten thuis bloed kunnen afgeven. Een ziekenhuisbezoek is voor hen vaak erg belastend. Fysiotherapeut Ton de Kort wil in het basis- en voortgezet onderwijs het vak Primaire gezondheidskennis invoeren. Kinderen weten dan sneller wat te doen als het gaat om zorg. Huisarts Ronnay de Vries pleit ook voor voorlichting op scholen, dan op het gebied van dietiek en tandzorg. Fysiotherapeut Bert Bruggeman heeft een idee om mensen zelfstandig rugklachten op te laten lossen en recidive te voorkomen. Het laatste genomineerde idee komt van de 84-jarige Hendrik IJpelaar. Zijn idee is een “bijdehandje” voor COPD-patienten. Veel COPD-patienten hebben een bril en gehoorapparaat. Wanneer ze hun bril afzetten nemen ze de zuurstofslang mee en het dure gehoorapparaat valt uit, met alle gevolgen van dien. Het bijdehandje zorgt ervoor dat alles op zijn plek blijft.

Stemmen voor Het Beste Zorgidee
Op www.hetbestezorgidee.nl kan het Nederlands publiek stemmen op het idee dat volgens hem of haar de prijs moet winnen. De jury neemt het aantal stemmen mee in de eindbeoordeling.

 

Overige criteria

Daarnaast worden de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria: is het toepasbaar in Nederlandse zorginstellingen en is het praktisch uitvoerbaar” Ook het effect moet meetbaar zijn, zodat bepaald kan worden of het een bijdrage levert aan de zorg in Nederland. Vervolgens werd onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd. De genomineerden mogen hun idee presenteren tijdens de jurydag op 22 september. De winnaar wordt bekendgemaakt op 27 oktober 2011.

 

Over “Het Beste Zorgidee” van ONVZ Zorgverzekeraar

ONVZ Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar uit Houten. Om ook de markt te laten spreken startte ONVZ in 2008 de wedstrijd “Het Beste Zorgidee”: een wedstrijd om het publiek van Nederland mee te laten denken over de verbetering van de zorg. De winnaar van “Het Beste Zorgidee” ontvangt een cheque ter waarde van “10.000, vrij te besteden. ONVZ gaat naar aanleiding van de gestelde criteria bepalen of het winnende idee inzetbaar is en hoe haar contacten kunnen helpen bij de realisatie van het idee. De jury bestaat uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, oud-voorzitter Raad van Bestuur AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van bestuur van ONVZ. Mocht u meer informatie wensen, kijk op www.hetbestezorgidee.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen