Overname psychiatrische behandeling voor doven en slechthorenden

Array

Psydon, de instelling in Amsterdam voor doven en slechthorenden in Noord Holland en Flevoland heeft samen met collega instelling de Riethorst, onderdeel van Pro Persona, in Ede besloten een overname door de Riethorst te onderzoeken.

Psydon verleent psychologische, psychiatrische en verslavingszorg aan doven en slechthorende mensen van alle leeftijden uit de regio Noord Holland en Flevoland. Psydon, onderdeel van Arkin, is gevestigd in Amsterdam-Noord en bestaat sinds 1987. In 2010 zijn Psydon en de afdeling Doven en Slechthorenden van Pro Persona, beter bekend als ‘de Riethorst’, een inhoudelijke  samenwerking aangegaan. Reden was het gezamenlijk kunnen ontwikkelen en aanbieden van behandelingen, het bijeenbrengen van kennis en het waarborgen van de GGZ en verslavingsbehandelingen aan doven en slechthorenden.

Deze samenwerking heeft nu geresulteerd in een onderzoek naar de mogelijkheden om Psydon over te laten nemen door de Riethorst. Met deze overname gaat Psydon deel uitmaken van een grote instelling voor doven en slechthorenden en blijft de psychiatrische behandeling en verslavingszorg voor doven en slechthorenden in Noord Holland en Flevoland door deze schaalvergroting gewaarborgd.

Bron: Arkin

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen