Prof. dr. Paul A.B.M. Smits benoemd tot vicevoorzitter/decaan

Array

UMC St Radboud
Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit heeft per 1 januari 2012 prof. dr. Paul A.B.M. Smits benoemd tot vicevoorzitter/decaan van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. In de Raad van Bestuur wordt Paul Smits in het bijzonder belast met de portefeuille onderwijs en onderzoek. Paul Smits volgt prof. dr. Frans H.M. Corstens op, wiens benoemingstermijn aan het einde van dit jaar afloopt.

Paul Smits is internist en farmacoloog; zijn wetenschappelijk werk geniet nationaal en internationaal veel erkenning. Hij vervulde diverse bestuursfuncties binnen en buiten het UMC St Radboud en de Radboud Universiteit.  Op dit moment is Paul Smits hoofd van de afdeling Farmacologie-Toxicologie, wetenschappelijk directeur van het Onderzoeksinstituut Nijmegen Centre for Evidence Based Practice (NCEBP) van het UMC St Radboud en voorzitter van het bestuur van het Instituut voor de Waarborging van Kwaliteit en Veiligheid (IWKV), een onafhankelijk instituut binnen het UMC St Radboud. Paul Smits is tevens lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en van de Gezondheidsraad.
Na de studie geneeskunde in Nijmegen volgde Paul Smits de opleiding tot internist op de afdeling Interne Geneeskunde van het UMC St Radboud. In 1986 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit. Hij verbreedde zijn kennis middels een verblijf aan het Brigham and Women’s Hospital / Harvard Medical School (Boston, USA) in 1994. Een jaar later werd hij benoemd tot hoogleraar Farmacologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en tot hoofd van de afdeling Farmacologie-Toxicologie van het UMC St Radboud.

Met de benoeming van Paul Smits tot vicevoorzitter/decaan is de vorming van de nieuwe Raad van Bestuur compleet. Prof. dr. Melvin Samsom, voorzitter Raad van Bestuur per 1 oktober 2011, is verheugd over de benoeming van Paul Smits. `Smits staat binnen de organisatie bekend als een open, communicatieve en bindende persoonlijkheid, die veel ervaring heeft op het gebied van alle drie de kerntaken; er bestaat veel draagvlak voor deze benoeming’. Smits: `Mijn aandacht zal natuurlijk voornamelijk uitgaan naar het wetenschappelijk onderzoek en het onderwijs. De uitdaging daarbij is om het profiel daarvan in de komende jaren scherper te krijgen, en dan liefst op zo’n manier dat het nauw aansluit bij onze sterke punten binnen de patientenzorg. Zo komen we tot een optimale integratie van de drie academische kerntaken, met de patient centraal’.

Samenstelling Raad van Bestuur UMC St Radboud

Van 1 oktober 2011 tot 31 december 2011 kent de Raad van Bestuur de volgende samenstelling:

* Prof. dr. Melvin Samsom, voorzitter Raad van Bestuur
* Prof. dr. Frans Corstens, vicevoorzitter/decaan
* Cees J.H. Buren MBA RC, lid

* Drs. Cathy C. van Beek MCM, lid.

Samenstelling vanaf 01-01-2012:

* Prof. dr. Melvin Samsom, voorzitter

* Prof. dr. Paul Smits, vicevoorzitter/decaan, in het bijzonder belast met onderwijs en onderzoek

* Cees Buren MBA RC, lid van de Raad van Bestuur, in het bijzonder belast met de portefeuilles financien en bedrijfsvoering
* Drs. Cathy van Beek MCM, lid van de Raad van Bestuur, in het bijzonder belast met de portefeuille patientenzorg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen