ChristenUnie geschokt over artsendiscussie jongensbesnijdenis

Array

woensdag 21 september 2011 19:24 De ChristenUnie is geschrokken van de oproep van artsenorganisatie KNMG om de jongensbesnijdenis ter discussie te stellen. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Wiegman: ,,Ik wil dat het kabinet een helder signaal afgeeft. Een wettelijk verbod op jongensbesnijdenis tast volgens joodse en islamitische rite de vrijheid van godsdienst aan. Zo kort na het debat over ritueel slachten wordt opnieuw de godsdienstvrijheid ter discussie gesteld.”

Schriftelijke vragen van het lid Wiegman-van Meppelen Scheppink(ChristenUnie) aan de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport over de oproep van artsen tegen jongensbesnijdenis.

1. Heeft u kennisgenomen van het bericht op de website van de KNMG en het krantenartikel `Oproep artsen tegen jongensbesnijdenis’?^

2. Wordt jongensbesnijdenis vooral op medische of op culturele gronden uitgevoerd?

3. Neemt de KNMG door deze oproep een cultureel / politiek standpunt in? Zo ja, deelt u mijn mening, dat het erg onwenselijk is als de KNMG een cultureel/ politiek standpunt inneemt?

4. Deelt u mijn mening dat een wettelijk verbod op jongensbesnijdenis volgens de joodse en de islamitische rite de vrijheid van godsdienst aantast en dat alleen al om die reden een verbod niet aan de orde is?

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen