GGD’en Zeeland en Noord-Brabant bieden gratis soa-onderzoek aan

Array

Jongeren die in de vakantie zonder condoom seks hebben gehad, hoeven niet lang met twijfels rond te lopen. Zij kunnen op donderdag 22 september 2011 van 15.00 uur tot 20.00 uur in Goes terecht tijdens het speciale inloopspreekuur van de GGD Zeeland.

Tijdens de vakantie is er een toename van onveilig vrijgedrag onder jongeren geconstateerd. Dit vergroot de kans op een soa (seksueel overdraagbare aandoening). Daarom organiseert de GGD in Noord-Brabant en Zeeland dit jaar eenmalig een inloopspreekuur waar jongeren tot en met 24 jaar zich kunnen laten testen op soa’s. Dit is geheel gratis, zonder afspraak en anoniem.

Waar en wanneer
In Zeeland vindt het inloopspreekuur voor de gratis soa-test plaats op donderdag 22 september tussen 15.00 uur en 20.00 uur in het GGD-gebouw aan de Westwal 37 te Goes.

Het onderzoek
Om goed op soa’s te kunnen testen is het belangrijk dat er minstens anderhalve week zit tussen het laatste onveilige sekscontact en het onderzoek. Bij zowel jongens als meisjes wordt bloed afgenomen. Daarnaast dienen jongens een potje met (ochtend)urine meenemen. De meisjes kunnen ter plekke een zelftest uitvoeren. Na een week volgt de uitslag van het onderzoek via een sms-bericht. Als er een soa is vastgesteld, neemt de GGD contact op om een afspraak te maken voor de behandeling.

bron: Gemeente Kapelle

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen