Abbott opent vasculair distributiecentrum in Heerlen

Array

Abbott opent morgen officieel een nieuw, duurzaam distributiecentrum in Heerlen voor de internationale levering van vasculaire producten. Stents en andere producten die gebruikt worden voor de behandeling van vaataandoeningen worden vanuit deze vestiging geleverd aan ziekenhuizen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azie.
Naast de nieuwe vestiging in Heerlen is het wereldwijde planningscentrum van Abbott gevestigd in Zwolle, waar de administratie, planning, inkoop, import en export van Abbott’s producten plaats vindt. In Breda staat een modern opslag- en distributiecentrum voor medische voeding en medicijnen. Samen met de vestiging in Heerlen houden circa 500 werknemers zich bezig met de opslag en distributie van Abbott’s medische producten vanuit Nederland naar 175 landen. Nederland is hiermee het Europese logistieke hart van Abbott. Het internationale healthcare bedrijf met hoofdkantoor in Chicago is sinds 1952 actief in ons land en is gegroeid tot één van de grootste healthcare bedrijven in Nederland, met tien vestigingen en ruim 2100 werknemers. 
“Ik ben blij dat het logistieke hart van Abbott in Nederland wordt gebouwd”, zegt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. ”Het laat zien dat gericht investeren in de topsectoren van onze economie, waartoe een bedrijf als Abbott behoort, succes heeft. Dat levert niet alleen inkomsten en banen op, maar ook nieuwe producten en diensten waarmee we maatschappelijke uitdagingen van onze tijd kunnen aangaan.”

Norbert Keller, general manager van Abbott Vascular in Heerlen: “Nederland is een aantrekkelijk land voor Abbott vanwege de strategische ligging in de buurt van internationale havens en vliegvelden en het stabiele politieke en financiele klimaat. In Heerlen zitten we dicht bij de transporteurs. Dat betekent dat we heel snel orders kunnen leveren aan onze klanten.”

Abbott Vascular was oorspronkelijk gevestigd in Ulestraten (bij Maastricht). Bij de bouw van het nieuwe gebouw in Heerlen is er rekening gehouden met het milieu; er zijn drievoudig geïsoleerde ramen, vloerverwarming, een energiebesparend ventilatiesysteem en de verlichting bestaat uitsluitend uit LED lampen. Om de impact van verpakkingsmaterialen en transport zo veel mogelijk te beperken is Abbott continu bezig met het optimaliseren van de logistieke processen. Deze initiatieven passen Abbott’s wereldwijde betrokkenheid om het milieu te beschermen.

Over Abbott
Abbott is een international, breed georienteerd bedrijf op het gebied van gezondheidszorg dat zich toelegt op de ontdekking, ontwikkeling, productie en marketing van farmaceutische en medische producten, waaronder voedingsproducten, hulpmiddelen en diagnostiek. Het bedrijf telt bijna 90.000 medewerkers en verkoopt producten in meer dan 130 landen.

Abbott Nederland heeft meer dan 2100 medewerkers in dienst en vestigingen in Hoofddorp, Zwolle, Breda, Weesp, Groningen, Heerlen, Olst, Nieuwegein en Alkmaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen