Almere krijgt centrum voor chronische klachten

Als u griep of een ontsteking heeft, gaat u naar de huisarts en na een behandeling met medicijnen bent u er weer bovenop. Na een periode van gips, rust en revalidatie heeft u geen last meer van een gebroken been. Soms blijven klachten echter bestaan, ontbreekt het u aan zin om te werken, blijft u last van uw rug houden, voelt u zich niet goed of lusteloos. U heeft chronische pijn die niet overgaat, ondanks goede behandeling.

Dan biedt het Preventiecentrum Almere vanaf oktober uitkomst. Het Preventiecentrum biedt patienten uit Flevoland vanuit haar pand aan de Randstad een poliklinische revalidatiebehandeling aan die is ontwikkeld door Ciran, Stichting Centra voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering Nederland. Ciran is een door het Ministerie van Volksgezondheid erkende instelling voor medisch specialistische zorg en behoort tot de revalidatiegeneeskunde. Het Ciran-zorgconcept wordt inmiddels vanuit 19 vestigingen in Nederland aangeboden.

Jelte de Kiewit van het Preventiecentrum Almere:  ,,Het belangrijke  aspect in het Ciran-zorgconcept zit in het woord integraal. Je ziet dit bijvoorbeeld bij rugklachten , bij fibromyalgie  of bij langdurige, chronische klachten. Diegene die met deze klachten komt is echt ziek. Toch helpt het dan meestal niet om alleen fysiotherapie of andere therapieen aan te bieden. Je kunt dit beter breed aanpakken middels een  intensief multi-disciplinair behandelplan. Dat werkt wel effectief en resultaatgericht. Je moet dan denken aan zestien weken van verschillende behandelingen per week (er zijn geen wachtlijsten). Gemiddeld is iemand 2 dagdelen per week bij ons, dat is intensief zeker. Dat komt omdat je de betrokkene op verschillende terreinen een adequate behandeling aanbiedt.’’

Voor een behandeling is een verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist nodig. Deze intensieve multidisciplinaire behandeling wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. ,,Het resultaat van deze innovatieve revalidatiezorg is dat je merkt dat mensen weer goed in hun vel gaan zitten, meer energie krijgen en weer de draad oppakken.’’

Na het invullen van de uitgebreide vragenlijst, volgt het eerste gesprek, een fysieke belastingstest, een fysiotherapeutisch en psychologisch onderzoek. De revalidatiearts beoordeelt samen met de verantwoordelijk medicus deze onderzoekgegevens  en dit alles leidt tot het behandelplan op maat. De resultaten zijn verbluffend en duurzaam. Je ziet dat iemand weer gezond in het leven staat. Een prachtig resultaat’’, aldus De Kiewit.

 

Kijk voor info op www.ciran.nl

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen