Bijna de helft van de Nederlanders is bang voor de tandarts

Array

Bijna de helft van de Nederlanders is bang voor de tandarts, zo blijkt uit recent onderzoek van Philips¹.
Mannen versus vrouwen
Opvallend is dat vrouwen vaker last hebben van gevoelige tanden dan mannen, zeker als het gaat om koude (32%) en zoete dingen (8%). Naast regelmatig flossen bezoekt een kwart van de vrouwen de mondhygieniste.

Mannen daarentegen, reinigen hun gebit liever zelf. Zij gebruiken hier over het algemeen tandenstokers (68%) en mondwater (34%) voor, of gewoonweg een scherp voorwerp (18%). Bijna de helft van de mannen is zich erg bewust van het feit dat goed reinigen tussen de tanden de algemene mondhygiene beïnvloedt. Bij vrouwen is dit 39%.

Over één ding zijn mannen en vrouwen het eens – etensresten tussen de tanden is een grote afknapper. Toch blijft de grootste afknapper het hebben van een onfrisse adem (60%). Voor mannen spelen schuine tanden ook een rol.Nederlanders zijn zich erg bewust van het belang hun gebit goed te verzorgen. Ruim 55% van de respondenten van het onderzoek flosst naast het tandenpoetsen regelmatig. Een hartig woordje van de tandarts is daarbij zelden nodig, want angst voor de tandartsstoel (50%) is voldoende om te gaan flossen. Het vermijden van gele tanden en overgevoeligheid zijn daarnaast de belangrijkste beweegredenen om het gebit goed te verzorgen.

¹ Over het onderzoek
Direct Research deed in opdracht van Philips onderzoek naar flossgewoontes van Nederlanders. Het onderzoek vond plaats in augustus / september 2011 en werd gehouden onder 556 Nederlandse consumenten in de leeftijd van 25-50 jaar, gelijk verdeeld onder mannen en vrouwen. Het volledige onderzoek is ter inzage beschikbaar. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de PR-afdeling van Philips.

Voor het Philips Sonicare assortiment en onderzoeken ga naar http://www.sonicare.com/dp.

//Einde bericht

Bron: Koninklijke Philips Electronics B.V.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen