Gezondheidsplein voor fitte deelgemeenteambtenaren

Array

0,0% ziekteverzuim in Overschie
Ziek zijn overkomt je, verzuim is een keuze. Zeker in deze tijd, waarin het niet langer vanzelfsprekend is dat je van negen tot vijf op kantoor voor de baas aan het werk bent. Een medewerker die vroeger zou verzuimen door niet productief thuis te blijven, kan nu vanuit huis en in z’n eigen tempo nuttig werk blijven doen. Dat dit goed is voor de organisatie én voor de medewerkers bewijst de deelgemeente Overschie. Sinds 1 juli 2010 heeft nog niemand zich ziek gemeld!

Het lage ziekteverzuim bespaart de deelgemeente veel geld, want verzuim zijn is een dure zaak. Het bespaarde geld wordt weer geïnvesteerd in de gezondheid van de medewerkers. Zo staat er iedere dag een goed gevulde schaal met vers fruit op de lunchtafel. Bovendien worden de ambtelijke spierbundels maandelijks in topconditie gebracht en gehouden door een professionele stoelmasseur.

Natuurlijk kan het gebeuren dat een medewerker echt buiten het arbeidsproces beland door bijvoorbeeld een ongeval of een ernstige ziekte. En dan zit er maar één ding op: uitzieken, herstellen en liefst zo snel mogelijk weer aan de slag. Het beleid van de deelgemeente Overschie is daarom vooral gericht op preventie. Preventietips worden ook gegeven tijdens het ‘Gezondheidsplein’ dat aanstaande maandag voor de derde keer wordt georganiseerd. Door verschillende deskundigen wordt waardevolle informatie gegeven over gezonde voeding en ergonomisch verantwoord werken, er is een dietiste, er worden workshops bodyshape en acupunctuur gegeven en men kan genieten van een weldadige voetreflexmassage of manicure.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen