Zieke kinderen zijn weer even kind met Sinterklaasactie van Toys”R”Us

Array
Bijna alle Nederlandse kinderen kijken er stiekem al een beetje naar uit: Sinterklaas. Samen met hun broers, zussen en ouders bij de openhaard liedjes zingen voor de Sint en zijn pieten, in de hoop die mooie roze armband of stoere game in hun schoen te vinden. Toch krijgt niet elk kind in Nederland de kans Sinterklaas in huiselijke sfeer of bij familie te vieren. Duizenden kinderen brengen Sinterklaas door in het ziekenhuis vanwege een ziekte of handicap. Toys”R”Us start om die reden de Sinterklaasactie waarmee ze geld inzamelen voor Stichting CliniClowns. In de drukste (verkoop)weken voor Sinterklaas doneert Toys”R”Us van elke bestelling via hun nieuwe webshop, één euro aan de CliniClowns. Via www.toysrus.nl kan iedereen van 31 oktober tot en met 27 november meedoen aan deze actie en zijn bijdrage leveren!

“Wij zijn uiteraard heel blij met het initiatief van Toys”R”Us. In de voor hun drukste weken voor Sinterklaas zijn ze bereid per bestelling één euro aan ons te doneren. Hiermee zijn wij in staat veel extra zieke en gehandicapte kinderen een moment van afleiding en plezier bieden. We roepen iedereen dan ook op vooral hun steentje bij te dragen,” zegt Hans Geels, directeur Stichting CliniClowns Nederland.

Nieuwe Toys”R”Us Webshop
Sinds begin deze maand is de nieuwe webshop van Toys”R”Us live en hebben consumenten online toegang tot een uitgebreid assortiment aan speelgoed voor kinderen en baby’s van alle leeftijden: van klassiek speelgoed tot muziekinstrumenten, van sportattributen tot games en consoles. Bovendien biedt de nieuwe webshop ook exclusieve producten aan die in geen enkele andere speelgoedwinkel te vinden zijn, alles tegen aantrekkelijke prijzen. De nieuwe webshop van Toys”R”Us is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en met de speciale ‘speelgoedwijzer’ op de website kunnen vrienden en familie het perfecte cadeau vinden.

Thorsten Wilhelm, Director of e-Commerce bij Toys”R”Us, zegt over de actie: “Als speelgoedwinkel draait het bij ons om kinderen en hun families. We zijn dan ook heel blij dat wij onze nieuwe webshop kunnen inzetten om een goed doel als de CliniClowns te kunnen steunen. Helemaal met het oog op Sinterklaas. Duizenden kinderen in Nederland moeten door ziekte of een handicap de huiselijke gezelligheid die bij dit feest hoort missen. We vinden het dan ook heel belangrijk om een steentje bij te dragen en met deze actie willen wij hen een beetje feestvreugde en gezelligheid geven. We hopen begin december dan ook een vette cheque aan Stichting CliniClowns te kunnen overhandigen.”

De actie loopt van 31 oktober t/m 27 november 2011.

Over Toys”R”Us
Toys”R”Us is wereldwijd marktleider op het gebied van speelgoed en babyartikelen. Het bedrijf is actief in meer dan 1500 markten, in 33 landen. In Nederland is Toys”R”Us alleen online te vinden. Via de webshop hebben consumenten toegang tot een uitgebreid assortiment van bekende speelgoedmerken en kwalitatief hoogewaardige huismerken. Het assortiment bevat naast speelgoed ook multimedia-, outdoor- en babyartikelen. Hiermee biedt Toys”R”Us het meest uitgebreide assortiment in de branche. Met behulp van voordeelacties, hoge service standaarden en productkwaliteit tegen aantrekkelijk prijzen, biedt Toys”R”Us de consument net dat beetje meer. Meer informatie is te vinden op www.toysrus.nl

Over Stichting CliniClowns Nederland
Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Momenteel spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin. Een daarvan is de CliniClowns Theatertour, speciaal voor kinderen met een meervoudige en/of verstandelijke handicap. In Nederland zijn ongeveer 375.000 kinderen met een zieke en/of handicap. De komende jaren wil CliniClowns daarvan minimaal de helft bereiken. Zodat nog meer kinderen met een ziekte en/of handicap gewoon weer even kind kunnen zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen