Nederland krijgt steeds vaker te maken met een tekort aan medicijnen

0
165

Nederland krijgt steeds vaker te maken met een tekort aan medicijnen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrijdag gezegd in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Volgens de IGZ is er dit jaar al tien keer melding gemaakt van een tekort.

De inspectie vreest dat de tekorten nog zullen verergeren door recordtekorten in het buitenland. „In de loop van de jaren krijgen we steeds meer meldingen. Dit is zo langzamerhand een wereldwijd probleem aan het worden”, aldus IGZ-hoofdinspecteur Josée Hansen.

sitestat


Volgens de Inspectie zijn onder meer de centralisatie van de productie van medicijnen en grondstoffen in een fabriek en de ligging van deze fabrieken in verre landen oorzaken van de oplopende tekorten.

Vorig artikelWie verdient een prijs voor zijn inzet tegen kanker?
Volgend artikelEen goede nachtrust is belangrijker dan je denkt
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.