Plastische chirurgie in Nederland

De afgelopen jaren ligt er steeds minder taboe op plastische chirurgie. Mensen durven er opener over te praten en mensen worden minder snel bevooroordeeld. Van veel bekende Nederlanders is het bekend dat ze ooit een operatie hebben ondergaan.
De meeste bekendste vrouw in Nederland die erg veel aan plastische chirurgie heeft gedaan is Marijke Helwegen. Ze is ‘pas’ op haar 45e begonnen met de eerste cosmetische ingreep. De eerste ingreep was een correctie aan de bovenkant van haar oogleden. Daarna was de onderkant aan de beurt en sindsdien zijn er enorm veel ingrepen over heel haar lichaam geweest. De kosten voor een ooglidcorrectie zijn de afgelopen jaren enorm gedaald. Zo wordt plastische chirurgie steeds toegankelijker.

Ingrepen aan borsten en oogleden zijn de meest voorkomende ingrepen die in Nederland worden uitgevoerd. De wensen in Nederland zijn vergeleken met andere landen heel normaal. Een Nederlandse vrouw die bijvoorbeeld haar borsten wil laten vergroten zal bijna nooit van een Cup A naar een Cup D gaan. In Engeland willen vrouwen dit juist wel omdat ze trots zijn op hun borstvergroting.
Ook steeds meer mannen bezoeken de kliniek. De voornaamste ingreep die zij laten doen zijn ooglidcorrecties. Ook borstprotheses voor een bredere borst worden steeds populairder.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen