Plastische chirurgie in Nederland

0
366

De afgelopen jaren ligt er steeds minder taboe op plastische chirurgie. Mensen durven er opener over te praten en mensen worden minder snel bevooroordeeld. Van veel bekende Nederlanders is het bekend dat ze ooit een operatie hebben ondergaan.
De meeste bekendste vrouw in Nederland die erg veel aan plastische chirurgie heeft gedaan is Marijke Helwegen. Ze is ‘pas’ op haar 45e begonnen met de eerste cosmetische ingreep. De eerste ingreep was een correctie aan de bovenkant van haar oogleden. Daarna was de onderkant aan de beurt en sindsdien zijn er enorm veel ingrepen over heel haar lichaam geweest. De kosten voor een ooglidcorrectie zijn de afgelopen jaren enorm gedaald. Zo wordt plastische chirurgie steeds toegankelijker.

Ingrepen aan borsten en oogleden zijn de meest voorkomende ingrepen die in Nederland worden uitgevoerd. De wensen in Nederland zijn vergeleken met andere landen heel normaal. Een Nederlandse vrouw die bijvoorbeeld haar borsten wil laten vergroten zal bijna nooit van een Cup A naar een Cup D gaan. In Engeland willen vrouwen dit juist wel omdat ze trots zijn op hun borstvergroting.
Ook steeds meer mannen bezoeken de kliniek. De voornaamste ingreep die zij laten doen zijn ooglidcorrecties. Ook borstprotheses voor een bredere borst worden steeds populairder.