Benefietconcert in Veendam succes

UMC Groningen
Nieuw MS Centrum Noord Nederland krijgt EUR 16.000,-
In theater Van Berensteyn in Veendam is donderdag 15 september jl. een benefietconcert gehouden, waar de bekende Groninger (gelegenheids)groep `De Bende en Pazzipanten’ voor een uitverkochte zaal een optreden gaf. Na afloop van het concert overhandigde burgemeester Ab Meijerman van de gemeente Veendam een cheque ter waarde van EUR 16.000,-, de opbrengst van het benefietconcert, aan Stichting MS Research. De stichting MS Research stelt het bedrag ter beschikking voor een nieuw MS Centrum Noord Nederland, dat wordt opgezet door het UMCG en het Martini Ziekenhuis.

Het nieuwe centrum zal een belangrijke rol gaan spelen voor de behandeling van alle MS patienten uit de regio Groningen, Drenthe en Friesland, die nu nog zijn aangewezen op behandelcentra in Amsterdam of Rotterdam.

Daarnaast zal in dit centrum uniek onderzoek worden gedaan op het gebied van stamceltherapie en MS. Het onderzoek in Groningen concentreert zich op het herstellen of repareren van aangetast weefsel bij MS. In het bijzonder zullen de onderzoekers zich richten op het herstel van myeline. Myeline is een beschermlaag, die rond de zenuwen zit. Bij mensen met MS wordt de myeline aangetast, waardoor de zenuwen niet meer goed of zelfs helemaal niet meer functioneren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen