Fijne dag voor Lelystadse mantelzorgkinderen in Efteling

Array

Gemeente Lelystad
Groepsfoto van alle mantelzorgkinderen die met burgemeester Horselenberg en wethouder Jacobs naar de Efteling gingen

Op zaterdag 24 september was het zover. De dag waar zeventig jonge mantelzorgers vol spanning naar hebben uitgekeken; een hele dag Efteling onder begeleiding van onder andere burgemeester Horselenberg en wethouder Jacobs. Het was prachtig weer en de kinderen hebben genoten van een dag zorgeloos plezier maken.

Bijdrage aan openingshandeling
Als dank voor haar bijdrage aan de openingshandeling in april 2011 van de nieuwe stad Raveleijn in de Efteling ontving burgemeester Horselenberg 100 vrijkaarten voor de Efteling. Zij besloot deze kaarten in te zetten voor jonge mantelzorgers uit Lelystad. Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lelystad organiseerde de reis, twaalf vrijwilligers begeleidden de kinderen, de Kiwanis Club sponsorde de reis door de bus te bekostigen en de Lions Club sponsorde de versnaperingen.

Hele ervaring
Zaterdagochtend om acht uur al waren de kinderen present bij Welzijn Lelystad. De basisschoolkinderen kregen een blauw t-shirt met `Lelystad geeft Lucht’ erop aan en de middelbare scholieren ontvingen een sleutelketting van de gemeente Lelystad. Na een gezellige busreis arriveerden de kinderen bij de Efteling, waarna ze in kleine groepjes met hun begeleiders het park gingen verkennen. De kleintjes genoten van het sprookjesbos en de vele draaimolens en de groteren haalden hun hart op in de Vliegende Hollander en de Fata Morgana. De kinderen kregen veel positieve reacties van de andere bezoekers op hun outfit. Een reactie: “Wat leuk die t-shirts. `Lelystad geeft Lucht’ staat er zeker voor dat er veel groen en ruimte is in Lelystad?”

Genoten
Zowel burgemeester Horselenberg als wethouder Jacobs hebben genoten van de dag. Wethouder Jacobs: “Het is fijn dat we met z’n allen de kinderen een leuke dag hebben bezorgd. Een boel van deze kinderen komt nooit in een pretpark, omdat er thuis iemand met een ziekte of beperking is.” Een meisje van 4 jaar zei na afloop: “Het allermooiste vond ik Assepoester, de prins deed het glazen muiltje aan en toen gingen ze samen trouwen… En die ronddraaiende `koppies’ vond ik ook heel erg leuk!”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen