Nationale Zorg Jaarprijs en Dr. Yep maken nominaties categorie ‘Topvakgroep’ bekend

0
214

‘ De Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) maakt de nominaties bekend voor de categorie ‘Topvakgroep’. Dit doet de NZJ in samenwerking met Dr. Yep, uitgever van de Dr. Yep-jaargids. In de categorie ‘Topvakgroep’ strijden vier ziekenhuizen om de prijs voor de beste vakgroep. De winnaar ontvangt zijn prijs op het Nationale Zorg Jaarprijs-gala, dat op 1 november 2011 plaatsvindt in Ermelo.

De volgende ziekenhuizen zijn genomineerd voor de categorie ‘Topvakgroep’:

  • De Tjongerschans in Heerenveen voor het specialisme heelkunde;
  • Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem voor het specialisme interne geneeskunde;
  • Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, locatie Oosterpark, voor het specialisme neurologie;
  • Het Diaconessenhuis in Meppel voor het specialisme cardiologie.

Deze lijst is samengesteld in samenwerking met Dr. Yep, uitgever van de Dr. Yep-jaargids, op basis van de beoordelingen van huisartsen van de afgelopen twee jaren. Huisartsen uit het verwijsgebied van de vier genomineerde vakgroepen worden de komende week nog eens ondervraagd op een aantal criteria, zoals deskundigheid, samenwerking, communicatie, logistiek en organisatie, patientvriendelijkheid en een totaalindruk van het specialisme.

‘Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat we de diverse onderdelen en afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen aan een kwaliteitsonderzoek onderwerpen. Dit jaar kijken we voor het eerst ook naar afzonderlijke vakgroepen’, zegt John Lebbink, neuroloog en hoofredacteur bij Dr. Yep.’Opvallend is vooral dat de relatief kleine streekziekenhuizen hier zeer goed presteren.’

Meer informatie over de Nationale Zorg Jaarprijs en de bovenstaande categorieen is te vinden op www.nationalezorgjaarprijs.nl.

Kaarten voor het Nationale Zorg Jaarprijs-gala op 1 november 2011 zijn verkrijgbaar via: www.nationalezorgjaarprijs.nl/events/bestel_kaarten_zorgjaarprijs.html

###

 

Over de Nationale Zorg Jaarprijs

De Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) is een kennisplatform voor de zorgsector, dat zich ten doel heeft gesteld een positieve bijdrage te leveren aan de zorgsector, zowel voor de zorgconsument als voor (potentiele) werknemers. De NZJ is er voor iedereen, direct of indirect betrokken bij de zorg.

De NZJ dient als inspiratiebron voor mensen die bijzondere prestaties in de sector willen leveren. De NZJ organiseert competities, verkiezingen, netwerkbijeenkomsten en het jaarlijkse NZJ-gala.

 

Over Dr. Yep

De Dr. Yep-jaargids is de jaarlijkse uitgave van de Zorggeverij BV, gemaakt door medische specialisten. De gids ontsluit medische informatie richting consumenten middels zorgrouteplanners.

Dr. Yep is een platform voor de beste presteerders in de gezondheidszorg.