Hyperbare zuurstoftherapie binnen bereik van zuid Nederland

Het TweeSteden ziekenhuis en het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG) ondertekenden vrijdag 23 september een overeenkomst om hun samenwerking op het gebied van hyperbare zuurstoftherapie officieel te bekrachtigen. Daarmee wordt hyperbare zuurstoftherapie beter bereikbaar voor patienten uit de zuidelijke regio’s van ons land.

Grootste zorgaanbieder
Het IvHG met vestigingen in Rotterdam, Hoogeveen en Arnhem krijgt nu ook een vestiging in Waalwijk. Het TweeSteden ziekenhuis Waalwijk stelt hiervoor ruimte beschikbaar. Met de opening van de vierde vestiging, begin november van dit jaar, is het IvHG de grootste zorgaanbieder in Nederland als het gaat om hyperbare zuurstoftherapie.

Een kwestie van rustig ademhalen
Hyperbare zuurstoftherapie stimuleert en verbetert het wondgenezingsproces. Door het inademen van 100% zuurstof onder verhoogde omgevingsdruk worden lichamelijke klachten verholpen. Hyperbare zuurstoftherapie geeft verlichting of genezing onder andere bij:

  • klachten na bestraling
  • infecties met bepaalde bacterien
  • chronische wonden bij diabetes
  • transplantaties van huid en/of spieren met zuurstofgebrek
  • chronische botontsteking

Meer informatie over hyperbare geneeskunde vindt u op: www.ivhg.nl

Recente artikelen