iSOFT EVS maakt ziekenhuizen klaar voor Richtlijn Medicatieoverdracht

Array

 Steeds meer ziekenhuizen nemen ook voor hun poliklinieken het Centrasys EVS (Elektronisch Voorschrijf Systeem) van iSOFT in gebruik. De iSOFT software voor elektronisch voorschrijven wordt al ingezet in de kliniek door veertien ziekenhuizen en diverse zorginstellingen. Daarmee lopen deze instellingen voor in de invoering van elektronisch voorschrijven.

Met iSOFT Centrasys EVS kunnen specialisten in de kliniek of op de poliklinieken van het ziekenhuis direct elektronisch medicatieopdrachten uitschrijven. Het systeem maakt het leveren van medicatie sneller en vergroot de medicatieveiligheid. Voor de betrokken ziekenhuizen betekent de invoering van het iSOFT Centrasys EVS dat men vooruitloopt op de wettelijke verplichting om elektronisch recepten voor te schrijven die is vastgelegd in de Richtlijn Medicatieoverdracht en die vanaf 1 januari 2012 zal gelden.

Vier van de instellingen die al met iSOFT Centrasys EVS in de kliniek werken, zetten de oplossing inmiddels ook in voor een of meerdere van hun poliklinieken, en ook andere instellingen zijn bezig met de uitrol. Daarmee behoren zij tot de eerste instellingen in Nederland die ziekenhuisbreed, dus zowel klinisch als poliklinisch, met een EVS voorschrijven.
De voornaamste reden dat de invoering van het elektronisch voorschrijfsysteem van iSOFT zo vlot verloopt, is dat het volledig geïntegreerd is met het Centrasys-systeem. Daarnaast beschikt het over een eenvoudige user interface en is het zeer intuïtief in het gebruik; het iSOFT Centrasys EVS is daardoor in minder dan een kwartier aan de arts of arts-assistent uit te leggen.

Over iSOFT Centrasys EVS
iSOFT Centrasys, het informatiesysteem voor de ziekenhuisapotheek van iSOFT, is marktleider in de Nederlandse markt. iSOFT Centrasys EVS is binnen Centrasys de softwaremodule voor het elektronisch voorschrijven van medicatie. De inbedding in het ziekenhuisapotheekinformatiesysteem maakt automatische bestelling mogelijk van middelen die niet op voorraad zijn. iSOFT Centrasys EVS bewaakt op contra-indicatie, allergieen, dosis, interactie en dubbelmedicatie, en ondersteunt geprotocolleerd werken. Het draagt daarmee bij aan het vergroten van de medicatieveiligheid.
Via de iSOFT Centrasys Transmurale Medicatie Viewer is het bovendien mogelijk voor de specialist mogelijk om in te zien welke medicatie door huisartsen in de regio of elders in het land is voorgeschreven, zodat er een hogere transparantie in de medicatieketen ontstaat.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen