Overgewicht bij uw kind voorkomen?!!

Array

Gemeente Someren
Spruiten in beweging
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van Asten en Someren organiseert samen met De Zorgboog Gezondheidsservice een gratis themabijeenkomst over gezonde voeding, beweging en eetgedrag van peuters. De avond wordt verzorgd door een, jeugdverpleegkundige van de Zorgboog. Alle ouders met kinderen in de leeftijd van 1-4 jaar zijn van harte welkom.

Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dit het liefst de hele dag. Het is ook goed voor de motorische ontwikkeling, zorgt voor krachtige spieren en botten en voorkomt overgewicht. Toch beweegt 67% van de 4-11 jarige kinderen uit Asten en Someren te weinig. Overgewicht voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het gaat om overgewicht. Van jongs af aan wordt ons al geleerd wat gezond en ongezond eten is en dat bewegen naast gezond ook leuk kan zijn. De themabijeenkomst `Spruiten in beweging’ geeft handvaten aan ouders zodat zij voor hun jonge kinderen de juiste keuzes kunnen maken en hoe zij hun peuter kunnen stimuleren om in beweging te komen. De bijeenkomst is een onderdeel van het plan “Denk niet te licht over gewicht”. Hiermee hopen de gemeenten Asten en Someren het aantal inwoners met overgewicht te verminderen.

Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over de (gezonde) voeding, het eetgedrag en de lichamelijke activiteit van uw peuter. Ook kunt u nagaan of u uw kind de juiste voeding in de juiste hoeveelheden krijgt. Natuurlijk is er ook gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Gratis bijeenkomst
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 oktober 2011 van 19.30-21.30 uur in Het Wijkgebouw Someren, Kerkstraat 6. Ouders van peuters in de leeftijd van 1 tot en met 4 uit de gemeente Asten, Deurne en Someren zijn van harte welkom bij deze gratis bijeenkomst.

Aanmelden/informatie
Om u aan te melden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Zorgboog Gezondheidsservice via tel: 0492 348677 of via email: [email protected]. Natuurlijk kunt u zich ook aanmelden via de website www.zorgboog.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen