Boekpresentatie ‘Tegen de tijdgeest’, terugzien op een psychose

Array

Boekpresentatie `Tegen de tijdgeest’, terugzien op een psychose
Donderdag 20 oktober in museum Het Dolhuys, aanvang 19.30 uur

Is er sprake van een psychose, dan staan patient én behandelaar voor een keuze: onderdrukken of verkennen. De gangbare opvatting in de psychiatrie is dat zo’n excessieve vorm van psychische turbulentie met alle middelen dient te worden bestreden, met name met medicatie. Voor de inhoud van de psychotische ervaring is in de behandeling doorgaans weinig aandacht. In `Tegen de tijdgeest’, terugzien op een psychose, beschrijven Egbert Tellegen, Huub Mous en Daan Muntjewerf hun psychotische ervaring.

Zij ontkennen niet dat een psychose een afschrikwekkende ervaring kan zijn, maar in hun bijdragen gaan zij nadrukkelijk in op de inhoud en de maatschappelijke context van de psychose die zij op jonge leeftijd doormaakten. Zo beziet Huub Mous zijn psychose uit 1966 – hij was toen 18 – in het licht van de teloorgang van zijn religieuze wereldbeeld.

Daan Muntjewerf – hij was 24 toen hij een psychose kreeg – legt een verband tussen zijn psychose en een overdaad aan informatieve prikkels in het digitale tijdperk. Op donderdag 20 oktober zijn alledrie schrijvers te gast in museum Het Dolhuys om een persoonlijke toelichting te geven.
Aanvang: 19.30 uur.
Reserveren s.v.p. via:
www.hetdolhuys.nl/agenda/43e-april-avond-boekpresentatie Datum : 20 oktober 2011
Tijd : 19:30 tot 21:00
Locatie : Museum Het Dolhuys, Schotersingel 2
Kosten : 8,50 euro

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen