Health4U viert succes met 10.000 deelnemer

Array

Health4U (;www.health4U.nu) viert deze week haar succes met de 10.000ste deelnemer.  Sinds 2002 hebben meer dan 10.000 mensen deelgenomen aan Health4U: het leefstijl interventieprogramma voor mensen met psychische problemen. Het programma wordt in Nederland binnen de Geestelijke Gezondheid Zorg op ongeveer 125 locaties aangeboden.

De GGZ Drenthe in Assen startte in april een Health4U groep waaraan de 10.000stedeelnemer deelnam.Jaarlijks start de Alm van GGZ Drenthe één à twee Health4U groepen voor mensen die vallen onder de zorg van het Psychose Circuit.  Volgens  Marcel Bekkers, Coach van de Health4Ugroep in Assen, is het programma zo succesvol, omdat Health4U wordt gegeven door getrainde Health4U Coaches.

‘Zij verstaan de kunst om samen met de deelnemers een bewustwordingsproces op gang te brengen.  Ten eerste brengen ze patronen op het gebied van leefstijl in kaart.  Door vervolgens onderling ervaringen en kennis uit te wisselen formuleren de deelnemers aan Health4U ‘goede voornemens’. Deze voornemens zijn het uitgangspunt om gezonde alternatieven uit te proberen voor ongezonde gewoontes. Op deze manier maken deelnemers een start met een langdurig veranderingsproces op het gebied van eten, bewegen en omgaan met negatieve gevoelens en gedachten.’

Een vrouwelijke deelnemer aan deze groep geeft aan: ‘?Door Health4U ben ik me veel meer bewust geworden van mijn eigen eetpatroon. Door ervaringen uit te wisselen doe je ideeen op en kan ik kiezen wat ik anders wil gaan doen. We motiveren elkaar om gezonder te leven en we hebben steun aan elkaar. Het is echt leuk om deel te nemen aan Health4U in Assen’.

Lilly Nederland ondersteunt Health4U, door het programma mogelijk te maken en een bijdrage te leveren aan de implementatie ervan bij GGZ instellingen in Nederland, in samenwerking met Noordland Kernzorg.

Eli Lilly en Company is een toonaangevend innovatief farmaceutisch bedrijf, dat continue werkt aan de ontwikkeling van geneesmiddelen van de hoogste kwaliteit om langer, gezonder en actiever te leven. Dit gebeurt door middel van eigen onderzoek in de wereldwijde laboratoria en samenwerking met vooraanstaande wetenschappelijke organisaties. Lilly voorziet in antwoorden ‘door middel van geneesmiddelen en kennisoverdracht’ op vragen over kwaliteit van leven en over genezing en biedt oplossingen voor medische problemen.

Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Indianapolis, Indiana, VS. Website Lilly Nederland: www.lilly.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen