Fight Cancer opnieuw ondersteund door benefietfeest ElectroCure

Array

De 3e editie van benefietfeest ElectroCure vindt plaats op 30 september. Organisatoren, vrijwilligers en artiesten zetten zich opnieuw belangeloos in voor Fight Cancer van KWF Kankerbestrijding.
In de Amsterdamse Club 8 moet echter niets te merken zijn van de ernst van de zaak, vindt Michael van Dorp (27), organisator en ex-kankerpatient. “Onze gasten hebben hun goede daad al verricht door het kaartje te kopen.
Daarna willen ze gewoon een gezellige avond met goede muziek.”

Op 30 september maken Arno Motz, Tron en Jimnastics hun opwachting op ElectroCure.
Laatstgenoemden komen uit de stal van Electronation. Het wordt daarom een bijzondere avond, weet Michael. “Roy Avni, de oprichter van Electronation, heeft me nog geholpen met de organisatie van de eerste ElectroCure. Tragisch en ironisch genoeg overleed hij vorig jaar zelf aan kanker.”‘.

In 2005 kreeg Michael acute lymfatische leukemie. De plannen voor een groot benefietfeest bij een goede afloop werden meteen gesmeed. Twee jaar later kreeg hij op Koninginnedag de Sugar Factory tot zijn beschikking. Met bekende acts als Legowelt, Comtron en Dexter werd het nachttheater anderhalf keer uitverkocht. Er werd zo’n 5.000 euro opgehaald voor KWF.

Op 5 mei 2011 was Michael vijf jaar kankervrij. Tijd en reden om ElectroCure nieuw leven in te blazen. Guerilla Speakerz, Kuhlschrank en Michael zelf traden op. Vanwege het grote succes legden organisator en club zich direct toe op een herhaling. Michael: “De passie is definitief aangewakkerd; ElectroCure wordt een terugkerend evenement. Zolang de organisatie te behappen blijft, neem ik geen cent van de opbrengst en gaat alles naar Fight Cancer.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen